L'Ajuntament de Begur ha portat al jutjat de la Bisbal d'Empordà la denúncia contra un treballador municipal de la brigada per, presumptament, emplenar el dipòsit del seu vehicle pagant el consistori. Segons ha pogut saber aquest diari, un dispositiu de la Policia Local va enxampar in fraganti aquest empleat a mitjans d'aquest mes i, la setmana passada, els responsables municipals van trametre les diligències policials al jutjat. El regidor de Seguretat Ciutadana i de la brigada, Francisco Vadillo, va declinar ahir fer cap manifestació a l'espera del ple d'avui al vespre, en el qual el grup dels socialistes l'interpel·larà sobre aquest assumpte ja que s'ha convertit en vox populi en la localitat baixempordanesa.

La investigació de la Policia Local es va iniciar arran de la denúncia d'un altre treballador municipal, que aparentment estava tip del presumpte frau econòmic que el seu company infringia a l'Ajuntament. Així, la Policia Local va establir un dispositiu per enxampar-lo amb la gasolina a les mans. L'operatiu es va realitzar el passat 16 de març, quan els agents van seguir els moviments del treballador de la brigada: a l'hora de dinar, quan la resta de treballadors se n'anaven a casa, l'empleat denunciat agafava el camió de la brigada i es dirigia a la benzinera de Begur; allí hi emplenava les marranxes de gasolina; i, a l'hora de pagar, deixava la matrícula del camió perquè passessin la factura a l'Ajuntament. Aleshores, tornava on es trobava el magatzem de la brigada i, presumptament, emplenava el dipòsit del seu vehicle amb el carburant que havia carregat als bidons, i que l'Ajuntament abonaria.

Després de l'acció policial i tenir proves, l'Ajuntament va trasllar la setmana passada les diligències al jutjat de la Bisbal. Segons les fonts que han informat a Diari de Girona, no es descarta que el treballador denunciat s'hagi apropiat indegudament d'altres elements de l'Ajuntament relacionats amb la jardineria per a fer-ne un ús particular.

Al ple d'avui, el regidor delegat oferirà més informació i el posicionament del govern.