La Policia Nacional ha detingut a Blanes (Girona) a dues persones per sol · licitar préstecs a entitats financeres usurpant la identitat dels seus clients, les dades obtenien a l'oficina de gestió de crèdits que regentaven, segons han informat fonts policials.

Els dos detinguts obtenien les dades, falsificaven la documentació necessària i obrien comptes bancaris, i els perjudicats tenien coneixement quan l'entitat financera els reclamava el pagament de les corresponents quotes mensuals.

La policia els imputa 56 presumptes estafes consumades i altres 47 temptatives, 103 delictes de falsedat documental i usurpació de l'estat civil, atribuint-los un frau superior als 150.000 euros.

L'operació policial es va iniciar a Madrid on una persones va denunciar el novembre de 2011 que una entitat financera li reclamava unes quotes per un préstec que no havia sol · licitat.

La investigació va portar els agents fins a una oficina de gestió de crèdits a Blanes i va permetre conèixer les estafes amb perjudicats a tot Espanya.

Els responsables de l'oficina, un home i una dona, utilitzaven les dades obtingudes en diferents gestions burocràtiques per sol · licitar préstecs d'entre 1.000 i 6.000 euros a entitats financeres i sense coneixement dels seus legítims titulars.

Per a això, falsificaven diferents documents amb els que obrien comptes bancaris i sol · licitaven targetes de crèdit associades, una vegada fet efectiu l'ingrés de la quantitat demandada, era retirada mitjançant caixers sempre abans que la víctima s'adonés.

En els registres a l'oficina i el domicili dels detinguts, la policia ha intervingut nombrosa documentació relacionada amb les activitats, 31 números de telèfons mòbils diferents, documentació bancària i material informàtica.