Les ciutats de Blanes i Santa Coloma de Farners un any més han allargat la Setmana Santa amb la festivitat del dimarts de pasqua. A Blanes enguany s'hi va celebrar l'Aplec del mil.lenari de la troballa de Mare de Déu del Vilar i a l'ermita de Farners de Santa Coloma els Cantaires van interpretar caramelles i el popular popurri durant l'Aplec del Cor. Ambdues festivitats però es van veure deslluïdes per l'amenaça de pluja en diverses hores del dia, però es van acabar celebrant malgrat haver-hi algun episodi de precipitacions que va fer avançar algun acte o veure que la imatge de cada any, amb gent pels paratges dinant, era menor.

Tot i això, els vilatans de Blanes com cada dimarts de Pasqua, que és festa local, es van acostar al Santuari del Vilar de bon matí i bona part d'ells van assistir a l'ofici solemne de l'aplec, que va presidir el bisbe de Girona Francesc Pardo.

A Santa Coloma es va celebrar la Festa del Cor a Farners, que en dia festiu a la població va atraure molts veïns del municipi. A l'esplanada de Farners s'hi van poder sentir les caramelles dels Cantaires de Farners, que com sempre van acabar amb el tradicional popurri on en clau d'humor i molta ironia van repassar l'actualitat. Enguany el cas Urdangarin no es va salvar de les crítiques, les retallades en Salut i en clau local en clau d'humor es va criticar l'equip de govern i també la instal·lació de supermercats a l'entrada Santa Coloma dient "tants supermercats que s'estan posant al barri de baix/ el cap perdran hi haurà patacades per rebaixar/ tot ho regalaran", entre d'altres. La jornada també va comptar amb diverses activitats durant el dia i alguns veïns s'hi van quedar a dinar.