El fiscal va rebaixar ahir la seva petició de pena per a vuit dels nou processats en un judici per narcotràfic que dilluns van admetre la seva culpabilitat, en el judici que se segueix a l'Audiència de Girona. La Guàrdia Civil va desarticular el 2009 una xarxa dedicada al tràfic de drogues a la comarca de l'Alt ?Empordà, procedent d'Holanda.

Segons el fiscal, els acusats amagaven la droga als seus domicilis de la Jonquera, Castelló d'Empúries i Roses, la barrejaven i preparaven dosis per a, previ acord, vendre-la, mai menys de 100 grams, a petits camells de la zona. El fiscal ?demanava inicialment per a ?Marwane B., Anouar El A., Hicham L., Hassan E.H., Mounir H., Abdelkadir Z. i Abdesselam E. una pena de nou anys de presó per a cadascun d'ells i una multa d'1.200.000 euros. Per a Zacaría T. demanava onze anys de presó i 1.206.000 euros de multa i per al suposat capitost Abdelkader R. sol·licitava 23 anys de presó i una multa d'1.217.500 euros. De la seva banda, les defenses sol·licitaven l'absolució.

Així, per a Marwane B., Hassan E.H., Mounir H. i Abdesselam E. demana un any de presó; per a Anouar El A., Hicham L., ha sol·licitat quatre anys, sis anys per a Abdelkadir Z. i onze per a Zacaría T. Per a Abdelkhader R., el fiscal ha mantingut la seva petició de 23 anys de presó.