L'Audiència de Girona treballa amb la idea de començar a celebrar judicis penals, socials i del contenciós administratiu a partir de la segona quinzena de setembre al nou Palau de Justícia. Aprofitant la reunió que va tenir lloc ahir a Girona de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, va detallar el calendari per procedir el trasllat al nou edifici situat a l'antiga plaça de braus.

Els serveis del Departament de Justícia i el Jutjat de Menors seran els primers a estrenar les noves dependències judicials el proper mes de juliol i més tard arribaran les diferents seccions de l'Audiència i la Fiscalia. I és que està previst que al nou Palau de Justícia s'integrin les dependències que es troben disgregades en diversos edificis de la ciutat cosa que permetrà estalviar 1,3 milions d'euros, segons els càlculs del Departament de Justícia, sobretot en el cost d'alguns lloguers.

Lacaba ha explicat que la inauguració de la nova seu es realitzarà a principis de juliol coincidint amb el trasllat dels primer jutjats, que s'ubicaran a la plaça batejada amb el nom del jutge gironí assassinat per ETA, Josep Maria Lidón.

El president de l'Audiència va ser l'amfitrió de la sessió de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) presidida per Miguel Ángel Gimeno, que va tenir lloc ahir a l'Audiència de Girona.

Pagar més a Catalunya

Durant la sessió de la Sala de Govern el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, va mostrar-se disconforme amb el fet que l'accés a la justícia a Catalunya sigui més car que a la resta d'Espanya. Assegura entendre que hi hagi taxes per pagar alguns serveis perquè cal trobar finançament per mantenir la justícia gratuïta però indica que ha instat a definir aquest sistema de taxes "amb molta cura" per evitar que la justícia deixi de ser un servei per a tots els ciutadans.

Gimeno va fer esment a la proposta de remodelació dels partits judicials efectuada pel Consell General del Poder Judicial per recordar que aquest òrgan no té competències al respecte però que resulta profitós obrir el debat per tal de trobar solucions al més aviat possible.