La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va anunciar ahir que enviaran al Tribunal de Comptes l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el consorci de salut que va gestionar el diputat de CiU i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo. Camats va remarcar que el Tribunal va emetre unes conclusions sobre l'empresa pública Centres Mèdics Selva Maresme només en base a la informació de la intervenció general, però no la Sindicatura, i és per això que ICV, que ha demanat aquest document ara, el remetrà al Tribunal Comptes perquè pugui jutjar si hi ha irregularitats. Camats va preguntar al portaveu de CiU, Jordi Turull, per què li semblava "perillós" que aquest informe arribés a la cambra catalana.

ICV va demanar per escrit l'informe de la Sindicatura de Comptes que va elaborar un dels síndics sobre l'empresa CMSM, però que no va ser aprovat pel ple de l'ens ni tampoc remès al Parlament. Un cop el tingui, va anunciar Camats, l'enviarà al Tribunal de Comptes perquè es pugui posicionar, va dir, amb tota la informació a les mans. Camats també va apuntar que només amb les dades proporcionades per la Intervenció General, el Tribunal ja va concloure algunes irregularitats comptables.

La portaveu va subratllar que alguns diputats saben per què no es va enviar l'informe al Parlament, i va fer referència explícita al portaveu de CiU, Jordi Turull, que hauria d'explicar, al seu parer, per què en el seu moment "li semblava tan perillós o fora de lloc que arribés al Parlament un informe que manifestava certes irregularitats en un consorci i que vinculava un alcalde de CiU".