El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme de promoció turístic de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, Turespaña i la Fundació Gala - Salvador Dalí, han portat a terme a la ciutat de Roma una acció promocional i de comunicació adreçada a seixanta periodistes i quaranta agents de viatges de vint agències majoristes, generalistes i de reunions, congressos i convencions.

Coincidint amb l'exposició de Salvador Dalí que acull el Museu del Risorgimento de Roma del 9 de març fins a l'1 de juliol, el Patronat de Turisme va reunir periodistes de mitjans de comunicació i agents de viatges d'agències majoristes entorn un acte centrat a donar a conèixer la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona i també la pròpia exposició.

L'acte celebrat dimecres va ser presidit per Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que va assegurar que van "a Roma a captivar-los amb la nostra riquesa cultural, però també amb la diversitat del nostre paisatge, el prestigi de la nostra cuina i la qualitat de la nostra oferta i els nostres serveis turístics". També van assistir Joan Giraut, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ignacio Angulo, director de Turespaña a Roma i Marta Teixidor, directora del Centre de Promoció Turística d'Itàlia, entre d'altres.

Els organitzadors de l'exposició van coordinar visites comentades exclusives a l'exposició pels centenars d'assistents a l'esdeveniment que van acabar amb un còctel a la terrassa del museu. La trobada va concloure amb un àpat gastronòmic, ofert pel cuiner Isaac Gelabert, de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà, en què es van degustar plats de la cuina tradicional i vins de la DO Empordà per donar a conèixer la gastronomia.

El Patronat veu en Dalí una de les icones de la cultura catalana, per això l'ha convertit en el primer gran ambaixador de la destinació turística-nòmina d'ambaixadors que en el moment actual s'amplia els cuiners Ferran Adrià i Joan Roca-, en entendre que la seva projecció artística beneficia la marca Costa Brava.

Prèvia a l'acció promocional i de comunicació, a mitjan d'abril, cinc periodistes italiansvan participar en un viatge de premsa cultural a la Costa Brava coincidint amb la celebració de l'exposició d'obres de Salvador Dalí a Roma. Els periodistes italians, a més de visitar els tres vèrtex del triangle dalinià i entrevistar-se amb l'artista Antoni Pitxot, president honorífic de la Fundació Gala-Salvador Dalí, van realitzar una degustació de vins i diverses visites culturals.