Un total de 215 habitatges d'Aiguaviva, Vilablareix i Vilobí d'Onyar, tots municipis propers a l'Aeroport Girona-Costa Brava, estan inclosos en un pla d'aïllament acústic d'Aena. Això vol dir que els propietaris poden demanar a l'ens que es faci càrrec de la insonorització de casa seva. Ahir al matí, en el marc de la segona reunió de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'Aeroport, Aena va informar que ja ha rebut 25 sol·licituds d'aïllament acústic.

De totes les peticions, 20 tenen la documentació que acredita que compleixen els requisits que fixa el declaració d'impacte ambiental del projecte d'ampliació de l'aeroport. En concret, 12 demandes són d'habitatges d'Aiguaviva, 5 de Vilablareix i 3 de Vilobí d'Onyar.

Després de rebre les sol·licituds, el pròxim pas és fer una mesura acústica als mateixos habitatges per determinar les necessitats concretes d'aïllament acústic. Si comproven que la insonorització és necessària, els interessats hauran d'aportar el projecte i el pressupost d'aïllament.

Aena va recordar que totes les accions pretenen aconseguir que a l'interior de les edificacions es compleixin els objectius de qualitat acústica pel soroll aplicables a l'espai interior habitable, tal com preveu la llei. De la mateixa manera, els propietaris no han de pagar res perquè les despeses corresponen íntegrament a Aena en compliment de la resolució del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Els veïns afectats podran fer aquestes actuacions amb les empreses que ells seleccionin si acrediten prèviament la seva solvència tècnica.

Els ajuntaments han col·laborat amb Aena a l'hora de fer els censos dels seus municipis que indiquen els immobles inclosos a la petjada acústica associada al Pla d'Aillament Acústic. El cens actual és de 215; 101 corresponen al municipi d'Aiguaviva, 24 a Vilablareix i 90 Vilobí d'Onyar.