L'Ajuntament de Lloret de Mar donarà un toc d'atenció a l'hotel Florida de la localitat perquè no es tornin a produir episodis de "balconing" al seu establiment, després de veure publicada la fotografia a Diari de Girona on un noi passa d'un balcó a un altre per sobre de la barana. Els fets van succeir només unes hores després que un jove alemany, Georg Kretschmer de 20 anys, es matés després de caure d'un setè pis quan intentava passar d'un edifici a un altre. El regidor de Governació de Lloret, Jordi Martínez, es va mostrar disposat a sancionar l'establiment i el jove de la fotografia publicada si es detecta que es repeteixen els incidents.

"Passaré la vostra fotografia a la policia local i enviarem una patrulla a l'hotel perquè els digui que hem detectat que passa això i que prengui les mesures necessàries perquè no es torni a repetir", va assegurar el regidor de Governació, Jordi Martínez. "I si torna a succeir, doncs llavors l'haurem de sancionar", va afegir Martínez. El regidor va recordar que, segons la nova ordenança de civisme, si es detecta que l'establiment no aplica mesures per evitar el "balconing", en reiterades ocasions se'l podrà sancionar amb multes de fins a 1.500 euros, perquè es considera una infracció greu.

Martínez va assegurar, a més, que si a través de la fotografia publicada són capaços de poder identificar el jove que passava d'un balcó a l'altre a l'hotel Florida també el sancionaran perquè creuen que cal acabar amb aquestes pràctiques. Una opinió que comparteix el regidor de Turisme de Lloret, Jordi Orobitg, que va destacar que cal sancionar els joves que es comporten així.

Cal recordar que aquests actes a l'hotel Florida es van produir només unes hores més tard que el jove alemany Georg Kretschmer, de 20 anys, caigués del seté pis de l'hotel de la localitat i morís com a conseqüència de l'impacte. Fonts alemanyes van informar ahir a aquest diari que el noi estava ?cursant el batxillerat alemany i que era d'una ciutat propera a Frankfurt.