Xavier Crespo, diputat al Parlament i exalcalde de Lloret de Mar (CiU), va sortir ahir en defensa de les acusacions d'irregularitats. El passat 26 de juny, el ple de l'Ajuntament de Lloret va aprovar que l'equip de govern es comprometi a entregar la documentació relacionada amb el cas de les presumptes irregularitats entre l'exbatlle de Lloret, l'empresa Centres Mèdics Selva Maresme i la Corporació de Salut Selva Maresme que gestiona els hospitals de Blanes i Calella.

L'exalcalde del municipi va indicar en un article publicat ahir a e-notícies.com que "lluitaré per defensar la gestió feta per la Direcció Mèdica, la Gerència, el Consell Rector o pels presidents" de la Corporació de Salut. Xavier Crespo va defensar aferrissadament la tasca de l'ens sanitari, assenyalant que: "No tingueu dubtes de la feina ben feta" a la Corporació de Salut. Segons Crespo, "surten notícies que poden fer pensar el pitjor" i va tornar a recalcar que hi ha uns "òrgans competents que ja han estudiat i han sentenciat, desestimant totes les demandes".

En aquesta línia, l'exalcalde de Lloret de Mar va informar que "si cal, tornaré a explicar, passats entre set i dotze anys, un relat que ja va ser analitzat i arxivat en el seu dia". Per això, Crespo va assegurar que "estic ben tranquil, com ho he estat sempre, del meu comportament personal i professional", en les diferents etapes.

Sense referències personals

En l'article publicat ahir, Xavier Crespo no feia referència, en cap cas, a les diferents gestions presumptament irregulars en les quals se l'incumbeix i relaciona. Crespo va indicar simplement que en els anys "que porto dedicant-me a la política, em preocupa que les males arts d'alguns acabin destruint el que la mateixa política ha construït". Posant en èmfasi la necessitat de "creure en el sistema" públic.

El que va ser alcalde de Lloret de Mar va afirmar que: "Desitjo que qui demana les explicacions tingui respostes el més ràpid possible per poder separar el debat polític o visions de model sanitari diferents, del dia a dia d'una institució i el seu personal", fent referència a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Així, Xavier Crespo va apuntar que en la seva trajectòria professional, "he estat fent la feina de metge, però en diferents moments he tingut la sort de poder-me implicar activament en altres àmbits de la professió". Tot plegat, abans de fer el pas d'entrar al món de la política.

A part, segons el propi Crespo, "no veig necessari d'entrada, tenir coneixement de les actuacions de la Corporació". Afegint que "estic segur que estaran documentades perfectament, sigui en etapes d'un govern català d'un color o d'un altre". Per això, l'exbatlle de Lloret va concloure ahir que "ja ens agradaria que el desig i les ganes que alguns posen per treure el que no existeix, posessin ara la mateixa energia perquè la institució [la Corporació de Salut de la Selva] tingui més recursos per poder millorar el seu servei".

Al llarg del seu article personal, Xavier Crespo va aprofitar per reivindicar que "el que no vull és que minin la moral dels qui, dia a dia, treballen per treure la institució i la feina endavant". D'aquesta manera, defensant en tot moment la Corporació de Salut Selva Maresme que, per Crespo, "és un exemple del que es pot arribar a fer amb pocs mitjans".

L'exalcalde de Lloret va recalcar que la Corporació de Salut disposa de "tota la professionalitat i rigor, tant en el nivell personal com al col·lectiu, des de les àrees més bàsiques fins a la pròpia direcció". Per Xavier Crespo, "durant aquests aproximadament 25 anys, els serveis sanitaris a les dues comarques [la Selva i el Maresme] han fet un salt estratosfèric en qualitat, en mitjans i en dispositius". Crespo va repetir ahir que "mai he intuït [...] res que pogués fer pensar els qualificatius negatius observats en alguns mitjans darrerament".