L’Ajuntament de Sant Gregori ha apujat 6 euros la quota mensual de les famílies del municipi a la llar d’infants -passant de 162 a 168-, cobrarà a part el servei d’acollida i ha reduït la plantilla d’educadores en 3 professionals. L’associació de mares i pares d’alumnes de la guarderia Els Escarlets va entrar ahir al registre municipal 400 firmes en contra d’aquestes mesures, un rebuig que també van expressar assistint al ple.

L’alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer (CiU), va assegurar que «hem intentat apujar el mínim possible les quotes», però la reducció de subvencions de la Generalitat i el deute del Departament d’Ensenyament, precisament en ajuts per a l’escola bressol, el van fer afirmar que «la situació és greu i no podem carregar més els finançaments municipals, ens hem intentat ajustar al màxim». Noguer va explicar que Ensenyament deu a Sant Gregori 252.300 euros corresponents a les aportacions dels dos últims cursos: 113.100 euros del curs que s’acaba de tancar i 139.200 de l’anterior, el 2010-2011.

El servei d’acollida es pagarà

Les modificacions impulsades per l’equip de govern de CiU -amb majoria absoluta- es concreten en una puja de 6 euros, o un 3,5%, en la quota mensual de la llar d’infants municipal per a les famílies de Sant Gregori i en el tram horari de dos quarts de 9 del matí a un quart de 6 de la tarda. La novetat principal per al curs vinent és que el servei d’acollida es cobrarà a part de les quotes. Això afectarà de dos quarts de 8 fins a l’inici de les classes al matí i des de l’acabament fins a tres quarts de 6 de la tarda, amb una tarifa de 12 euros per a l’hora i de 6 per a la mitja. Com a conclusió, l’alcalde va destacar que «la gran majoria d’usuaris tindrà l’increment de 6 euros». Pel que fa al servei de menjador de l’escola bressol, s’apujarà d’acord amb l’IPC.

L’AMPA no accepta aquestes explicacions i considera que «és fàcil escudar-se en la resposta que a l’Ajuntament també li han retallat les subvencions».

La retallada de la plantilla és una altra mesura discutida pels pares. L’alcalde va explicar que «estàvem força per sobre de la ràtio de professors per alumne» i «amb la devallada d’ajuts de la Generalitat ens hem vist obligats a ajustar»; un ajustament que es concretarà amb la pèrdua de 3 educadores, pasant de les 13 contractades el curs passat a 10 el proper -mantenint una persona de suport.

Jordi Noguer va lamentar que, «malauradament, els ajuntaments som l'últim escaló que rebem la falta de finançament» i, tot i voler explicar la situació als pares, va mantenir que «s'han d'apujar les quotes». L’AMPA, que va registrar les firmes ahir al matí per tal que l’equip de govern ja en tingués coneixement abans del ple del vespre, va anunciar noves mobilitzacions. Els pares han recollit les firmes en quatre dies.