El regidor d'ERC, Francesc Canet, va anunciar ahir que renuncia a l'acta de regidor a l'Ajuntament de Figueres per dedicar-se plenament a la tasca professional de la docència. El substituirà Esteve Gratacós del grup AMC-Figueres, el tercer a la llista. ERC va informar ahir que han trencat l'acord, fet que suposa que els republicans es quedaran amb Mireia Mata com a única regidora.

Francesc Canet s'havia compromès a acabar el 2012, però les tasques com a professor i des de fa poc director de l'IES Ramon Muntaner, l'han fet replantejar-ho. Ahir va explicar que enviarà la instància per renunciar a l'acta i que preveu que al ple de setembre ja no sigui regidor fent visible el relleu que qualifica de "tranquil" tot i que "continuaré col·laborant amb ERC". Canet va afegir que "vaig començar militar fa deu anys i en cap moment se m'ha passat pel cap militar en un altre partit. El president de l'executiva d'ERC a Figueres, Jordi Giró, va agrair la tasca de Canet tots aquests anys en què "ens ha portat els millors resultats a Figueres". El 2003 ERC va passar d'1 a cinc regidors. El 2007 va incrementar un regidor més però CiU, amb 7, va assolir amb l'alcaldia. El 2011 va baixar a dos regidors, fet que va fer replantejar el futur del partit. A les darreres eleccions es van presentar en coalició amb AMC-Figueres amb qui, segons Giró, "l'executiva ha decidit per unanimitat donar per finalitzat la coalició que tenia amb Acció Municipal de Catalunya". El motiu és "perquè el partit ha decidit emprendre un nou rumb estratègic de cara a les eleccions del 2015". Això suposarà que el nou regidor serà Esteve Gratacós d'AMC deixant els republicans amb només amb un representant al consistori.

Esteve Gratacós va manifestar ahir que la decisió de trencar la coalició li va ser comunicada per part d'ERC i que té previst ocupar el lloc de regidor.