Agents de la policia espanyola, en col·laboració amb la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), han desmantellat una organització que introduïa grans quantitats d´haixix des del Marroc. Segons la policia, la droga era transportada en furgonetes fins Vilafranca del Penedès, on era emmagatzemada en altres "furgonetes-zulo" per a la la seva posterior distribució per municipis de l´àrea de Barcelona i Girona, principalment la Costa Brava. L´operació ha permès detenir onze persones -tots ells ja empresonats per ordre judicial-, a les demarcacions de Barcelona i Girona, a més d´intervenir 500 quilos d´haixix, 55.000 euros en metàl·lic, deu vehicles i efectes per al tall i la distribució.

La investigació es va iniciar el passat mes de maig, quan agents de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van rebre informacions relatives a un grup de persones d´origen marroquí que podia estar distribuint haixix ala Costa Brava. Les primeres gestions van dirigir als agents fins a Martorell, on s´anava a dur a terme una compra-venda d´haixix. Com resultat de l´actuació policial es va procedir a la detenció de quatre homes, als quals se´ls van intervenir 60 quilos d´haixix en 6.000 "glans" que transportaven en dos turismes, així com 6.000 euros en efectiu.

Posteriorment, les investigacions van conduir a la detenció de cinc persones més a Sant Feliu de Guíxols, als quals la policia espanyola responsabilitza de la distribució de l´haixix en petites dosis en l´àmbit de la Costa Brava. Se´ls van intervenir 200 grams d´estupefaent, 10 grams de cocaïna, tres vehicles tipus turisme, 4.700 euros i 3.600 dirham -moneda marroquina-, ambdós en efectiu.

Després d´aquestes detencions, els agents van intensificar les seves gestions amb la finalitat d´identificar, localitzar i arrestar als encarregats de l´aprovisionament i emmagatzematge de la droga. Fruit d´aquesta tasca, van ser detingudes dos persones a Vilafranca del Penedés. En els registres practicats en dos domicilis es van localitzar dues "furgonetes-zulo" en sengles aparcaments de la mateixa població. Ambdues eren utilitzades per a emmagatzemar l´haixix traslladat des del Marroc fins al seu posterior i progressiva distribució. En una d´elles s´ocultaven 200 quilos repartits en dues maletes i quatre caixes. En l´altra, es van trobar 165 quilos d´estupefaent amatent en fardells i paquets del tipus habitual.

Segons la policia, l´operació, ja tancada, ha permès avortar la distribució estival d´haixix en diferents localitats de l´àrea metropolitana de Barcelona i, sobretot, a la Costa Brava. Els detinguts, a qui se´ls imputa els presumptes delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal, van ser posats a la disposició de l´Autoritat Judicial corresponent, qui va decretar l´ingrés provisional a la presó.