El president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va defensar el paper que fan actualment les diputacions provincials, ja que va assegurar que ofereixen "una visió més àmplia del món municipal des del propi món municipal".

El president de l'ens es va referir a Diputacions i Vegueries per igual i les va defensar per la sensibilitat que poden tenir cap a un ajuntament i que altres administracions no ofereixen: "A la Diputació tots som alcaldes o regidors d'un municipi i la visió és diferent i complementària a la resta".

Jaume Torramadé també va alabar que el fet que els representants de les diputacions siguin electes municipals, ja que permet un millor consens que en altres administracions o el mateix ajuntament. "Des d'una administració on no has hagut de barallar-te amb la persona que tens davant permet seure en una taula i parlar amb una visió més tranquil·la i àmplia i es creen complicitats entre persones de diferents partits perquè tenim clar que una mesura serveix o no segons el que necessiten els municipis", va indicar.

Torramadé va augurar que durant aquesta legislatura haurà d'aclarir-se el tema dels governs locals i llavors es desencallarà el tema de Diputacions o vegueries.

Sigui quina sigui la denominació final, segons la seva opinió, "cal destacar el sentit de la institució, ja que hi ha molta gent en aquest país que quan sent parlar de Diputació li surt tota mena d'urticària i si li parles de vegueria, està tot solucionat i ho veu bé".

Torramadé va insistir que el tema no és el nom que rebi l'ens si no quina funció fa i si la funció té sentit o no, i en aquest cas, "la té, ja que una institució que agrupa el conjunt de municipis d'una demarcació i que veu les coses tal com ho fan els municipis perquè ve del món local, és una institució necessària".

Per l'alcalde de Salt, les diputacions han estat fruit de moltes discussions polítiques, ja que en ocasions s'ha plantejat la seva eliminació, però segons la seva opinió, és una administració que dóna suport a la resta del món local i que no ha d'abandonar-se, encara que sí pot replantejar-se com treure-li el màxim partit amb el mínim cost.

Diputació sí, Senat no

"Jo tinc moltes més dubtes sobre el Senat, almenys amb la fòrmula actual, ja que difícilment hi ha algú que pugui justificar que està fent el Senat si no es li dóna la importància que realment ha de tenir de representació territorial", va manifestar.

Sobre el Senat, per l'alcalde de Salt i president de la Diuptació, Jaume Torramadé faria falta una reflexió sobre quin és el seu paper, "no dic que no hi hagi de ser, però tal com està no li trobo utilitat", va afegir al mateix temps que apuntava hauria d'actuar de manera diferent, com passa en Estat Units.