El primer secretari de la federació del PSC de Girona i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va defensar que el partit voti a favor del pacte fiscal als diferents ajuntaments on es presentin mocions sobre el tema.

L'Ajuntament de Palafrugell va ser el primer de Catalunya a votar, la setmana passada, una moció d'aquest tipus, presentada al consistori per ERC i CiU, i Fernández, al costat dels altres cinc regidors del grup socialista, van votar a favor.

Segons Fernández, votar a favor del pacte fiscal en els ajuntaments és compatible amb la posició que ha tingut el PSC al Parlament, on va votar a favor de la majoria de punts del pacte fiscal tot i que es va abstenir en els dos més emblemàtics: hisenda pròpia i solidaritat interterritorial.

"El partit ha de fer prevaldre la coherència", va afegir, i és que segons Fernández, si el PSC va votar a favor de la majoria de punts del pacte fiscal al Parlament de Catalunya, ara, en els ajuntaments no poden fer el contrari i si la moció no pot votar-se per punts, cal donar-li suport en la seva totalitat, com ha passat en el seu municipi. "Vam votar que sí perquè era tancada, tot i que no veiem que la fórmula que vol aplicar-se el pacte fiscal sigui viable, és suïcida", va apuntar.

Fernández defensa que el PSC al Parlament va votar a favor dels punts clau del pacte fiscal tot i que es va abstenir en altres: "L'important és témer capacitat de decisió i el partit es va abstenir en els punts que el pacte fiscal no s'ajusta a la Constitució ni a l'Estatut".

Va indicar que en el pacte fiscal hauria de parlar-se d'una agència tributària consorciada amb l'Estat i no d'hisenda pròpia, ja que és "inviable".

Va defensar buscar una fórmula de pacte fiscal que sigui jurídicament correcta, ja que si no ho és "a Madrid tancaran la porta en els morros" a les demandes catalanes.