Els Bombers de la Generalitat han fet una primera estimació de la superfície afectada per l'incendi que crema a Ger (Cerdanya) des de dos quarts de tres de la tarda d'aquest dissabte. Fins al moment hi hauria 210 hectàrees afectades de matoll i massa forestal. 35 dotacions terrestres i 15 aèries treballen per apagar el foc, al costat de dues dotacions dels bombers d'Andorra i dues més de bombers francesos. Els Mossos d'Esquadra han desallotjat la piscina municipal de Ger perquè els mitjans aeris es puguin abastir. També s'ha desallotjat de forma preventiva el refugi de la Feixa.

A la zona també s'hi han desplaçat dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s'ha tallat la circulació a la pista forestal que va a Meranges.

Protecció Civil manté activada des de dijous la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat, per l'alt risc d'incendi forestal generalitzat a tot Catalunya. També es manté des de dimecres la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, pels possibles efectes de la onada de calor.

Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, manté tancats els accessos a 11 massissos: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l'Albera, Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, Serra de Cardó Boix, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenç. En el tancament col·laboren Mossos d'Esquadra, policies locals i els serveis de protecció civil locals incloses les associacions de voluntaris municipals de protecció civil.