El Santuari de la Salut de Terrades va acollir ahir a la tarda una missa especial d'homenatge a les víctimes i daminificats del gran incendi que va assolar la comarca a finals de juliol. Amb diversos assistents, l'acte va ser presidit pel bisbe de Girona, Francesc Pardo.

La Fundació Real Dreams, a través de la plataforma de microdonacions en línia Migranodearena.org, està portant a terme una campanya juntament amb Accionatura per tal d'aconseguir els diners necessaris per reforestar 10 hectàrees en diferents municipis afectats pel foc del 22 de juliol. La campanya duu el nom "10 euros=100 metres quadrats: Junts podrem recuperar l'Empordà".

La idea és que Acciónatura reforesti 10 hectàrees a les diferents poblacions i on abans hi havia pinedes es vagin substituint per alzines sureres i roures, a la vegada que s'apliquen tècniques de protecció del sòl i de control de l'erosió. Acciónatura ha calculat, segons han informat, que es necessitaran uns 10.000 euros per reforestar 10 hectàrees. Des de la pàgina web es recapten els diners i s'informa que amb 10 euros es poden recuperar 100 metres quadrats i amb 50, per exemple, 500 metres quadrats, fins a arribar a les 10 hectàrees. Acciónatura és una ONG espanyola, sense ànim de lucre, que es dedica a la protecció, millora i restauració dels ecosistemes naturals. Aquesta no és l'única iniciativa que, a través de les xarxes, busca recaptar fons per recuperar l'entorn natural. Des de l'Iaeden, a través d'una plataforma de mecenatge, també esperen aconseguir fons, en aquest cas, 13.000 euros, el mateix nombre d'hectàrees cremades. A banda de les diferents iniciatives, des del Consell s'han creat taules tècniques per afrontar el futur de l'entorn.

Concerts i actes solidaris

Les iniciatives per donar suport als municipis afectats pel foc, així com als seus damnificats, no paren de proliferar. Avui mateix, a Sant Pere Pescador, hi haurà una marxa ciclista solidària contra el gran incendi de l'Empordà. Els seus organitzadors calculen que hi participaran unes 200 persones a través de donacions voluntàries. L'import que es recapti s'entregarà als afectats, expliquen. La sortida es farà a les nou del matí des del Càmping les Dunes del municipi, i es recorrerran els municipis que s'han cremat. En total, es preveu fer 90 quilòmetres amb cicloturista i 20 amb BTT popular.

A banda d'això, al llarg de la setmana vinent hi ha previstos també diversos concerts i actes de solidaritat amb els afectats. Dimarts a Llançà hi haurà una jornada benèfica on es farà una sortida amb caiac, un espectacle de circ, tallers i concerts de jazz, percussió i havaneres al passeig martím. Divendres, Cantallops i Llers acolliran un concert i una botifarrada, respectivament.