L'Ajuntament de Tordera ha començat una campanya, aquest mes d'agost, per promocionar els productes artesans propis del municipi. L'objectiu de la iniciativa, és comptar amb diferents fases i actuacions per posar en valor el petit comerç local, a través de la difusió i distinció dels productes artesanals que es venen a la vila i que destaquen per la seva qualitat, especifitat i tradició.

En aquest sentit, des de la regidoria de Promoció Econòmica de Tordera s'insta els comerços locals a participar en la campanya, de forma gratuïta, tot distingint els seus establiments pels productes artesans que ofereixen: siguin o no alimentaris. Fins ara, s'han adherit a la campanya vint-i-dos comerços que ofereixen articles de xarcuteria, pa, dolços, calçat, llegums i altres productes d'artesania.

Per fer difusió dels productes, ja s'ha editat material divulgatiu amb el suport de la Diputació que es repartirà entre les botigues que participen a la campanya. A part, l'oficina de turisme de Tordera també distribuirà informació sobre el producte artesà, per intentar aprofitar el potencial turístic del mercat i difondre la qualitat dels articles que poden comprar-se a botigues d'aquest municipi.

Aquesta campanya, per a la dinamització de productes artesans, es complementa amb la millora de l'entorn urbà del nucli antic de Tordera. I és que, a través del programa de subvencions europeu Feder, en el qual el municipi ha rebut uns 200.000 euros, s'iniciaran aquestes obres de millora que s'afegiran a la recent pacificació del trànsit, també al nucli antic.

La campanya de millora de l'entorn del centre de Tordera, passarà per la millora de façanes, la reordenació de les places i la dinamització de locals buits, i es preveu que comenci aquesta tardor.