En una setmana han mort electrocutades fins a quatre cingonyes al Baix Empordà. La mort d'aquests animals resulta difícil d'evitar quan és època de migració i es concentren centenars d'exemplars doncs algunes cigonyes s'aturen en torres elèctriques i poden tocar els fils elèctrics amb les ales acabant, d'aquesta manera, enrampades. A l'Alt Empordà s'han trobat també vuit cigonyes electrocutades.

Aquest tipus d'accidents són habituals, segons va indicar ahir a ràdio Girona el director del parc dels Aiguamolls de l'Empordà, Sergi Romero, en indicar que quan una concentració de centenars de cigonyes decideix enlairar el vol "i tenen la mala sort que comencen a volar sota una línia elèctrica tenen molts punts per quedar enrampades" doncs només que una toqui un cable, si es troba molt a prop de les altres, "pot fer un pont i quedar tres o quatre electrocutades de cop".

El director dels Aiguamolls afirma que els directors de les companyies elèctriques fan inversions constantment en les seves infraestructures per evitar accidents com aquests per dues raons: la primera és perquè hi estan obligats per llei donat que les cigonyes són espècies protegides i, la segona, perquè les fortes descàrregues elèctriques que es produeixen quan un animal queda electrocutat provoquen problemes en el subministrament.