L'Ajuntament de Blanes ha decidit anar per la via judicial amb un caravàning de Blanes que es troba en situació il·legal al barri d'Els Pins. En concret, està situat darrere d'un càmping i després que se l'hagi multat amb 600 euros i requerit que aturi l'activitat així com que restitueixi l'ordre físic alterat traient les caravanes, els propietaris han seguit obrint el seu negoci il·legal durant tot l'estiu.

Per tot això, l'Ajuntament de Blanes va demanar l'autorització judicial per entrar a la parcel·la i obligar a complir. Però, segons fonts municipals, i en aquests moments es troba a l'espera del sí de la jutgessa i l'actuació s'hauria de portar a terme en els propers dies.

Amb tot però també es dóna el cas que aquest aparcament il·legal de caravanes que es porta a terme a la zona dels càmpings del Els Pins de Blanes ara es vol traslladar en un altre indret del municipi. En concret, hauria escollit una àrea de sòl rústic situada al barri de Mas Cremat de Blanes.

En aquesta ocasió però segons asseguren fonts municipals, la propietat ha demanat el corresponent permís a l'Ajuntament de Blanes per portar a terme l'obertura d'aquest negoci en aquest barri i alhora per tant, legalitzar el què actualment té a Els Pins i que ha d'acabar desapareixent.

En concret, destaquen que la propietat del caravàning hauria demanat una llicència a precari per portar a terme aquesta activitat en sòl rústic al barri de Mas Cremat i que ara després de fer tots els tràmits, la decisió es troba a les mans de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, que haurà de donar l'últim sí perquè s'implanti -o no- aquest tipus d'activitat en aquesta àrea de Blanes.

Cal recordar que el caràvaning actual és il·legal perquè es troba ubicat en un terreny sense cap tipus de llicència i a més, no pot ser legalitzable ja que vulnera el Pla Director urbanístic del Sistema Costaner i el Pla General Urbanístic de Blanes. Concretament, l'aparcament està situat just darrere la zona de càmpings i envoltat per una tela verda que no deixa veure les caravanes. Les primeres actuacions que va duu a terme l'Ajuntament són el novembre quan va tenir constància que s'hi havia instal·lat el caravàning. I llavors passat un temps i vist que no es va complir el requeriment el consistori va fer una inspecció sobre el terreny a finals de gener i conseqüència d'aquesta li va imposar una multa coarcitiva de 600 euros. Vist que finalment aquestes actuacions no han prosperat, l'Ajuntament de Blanes ha decidit anar per la via judicial, fet que pot allargar el procés però, que segons l'Ajuntament permetrà cessar l'activitat en aquest espai de la ciutat.