El Partit Popular ha dit prou a les veleïtats sobiranistes de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU). El president provincial del PP, Enric Millo, ha advertit que "serà molt difícil, per no dir impossible, seguir comptant amb el suport del PP Català durant el que queda de mandat". Millo opina que CiU es preocupa més per "la lluita per la independència" i que ha desistit de "la lluita contra la crisi". El representant del PP dóna una última oportunitat a Puigdemont i reclama que "rectifiqui i que recuperi el seny perdut".

El president del PPC a les comarques gironines, Enric Millo, considera que "el problema de CiU a Girona és l'error que ha comès en el canvi de les prioritats i el perjudici que amb això acabarà provocant als gironins".

Per a Millo, "el fet de centrar la seva prioritat i el seu esforç, cada vegada més, en les iniciatives independentistes l'aparta progressivament de l'objectiu principal que és la lluita contra la crisi, la recuperació econòmica i la creació d'ocupació". Els populars afirmen que "a Girona hi ha cada dia més persones que pateixen els efectes de la crisi i l'atur, però a CiU cada dia li preocupa menys el patiment d'aquells que tenen menys recursos i viuen situacions de precarietat". "Allò que realment preocupa CiU és la lluita per la independència i la secessió", sentencia el també portaveu del PP al Parlament.

Davant d'aquesta situació a l'Ajuntament de Girona, "òbviament el PP Català no comparteix aquests objectius ni aquestes prioritats i, per aquest motiu, li hem demanat a l'alcalde de Girona que rectifiqui i recuperi el seny perdut", concreta el líder popular. "Volem que l'alcalde de Girona sigui l'alcalde de tots els gironins i no tan sols el dels independentistes gironins", sentencia. "Si segueix per aquest camí, aprofundint en aquesta deriva, que no és una prioritat municipal, serà molt difícil, per no dir impossible, seguir comptant amb el suport del PP Català durant el que queda de legislatura", adverteix el president del PP.