Probablement les bromes siguin l'indicatiu més significatiu del grau de camaraderia entre comunitats humanes i a jutjar per la que van gastar-li al director de la pel·lícula What about love, Klaus Menzel, la confraternitat en el món del cinema arriba fins al límit de la simulació, potser per allò que el món de l'espectacle es val del muntatge d'atraccions, que diria Serguéi Eisenstein. I com saber que un robatori no s'ha comès quan tota l'habitació de l'hotel està regirada?

Segur que a Menzel li va resultar impossible pensar en un món d'aparences quan va veure que a la seva cambra havia entrat algú que no era ell just el dia en què havia acabat el rodatge del film a Tossa. I la presència de la policia local donava una pàtina de màxim rigor i seriositat a l'assumpte, per això el director va començar a buscar guions i revisar material per assegurar-se que encara el conservava. Estava en joc la seva pel·lícula, les localitzacions, les agendes dels actors i milions d'euros gravats en imatges d'un film que encara s'ha de muntar i que suposaria un important i lucrós botí per a qui l'aconseguís.

La realitat i el simulacre es van trobar a la frontera quan els agents van començar a interrogar el personal i van advertir que avisarien la policia científica perquè s'acostés a prendre empremptes per tal de descobrir qui havia entrat a l'habitació. No va caldre res més perquè caigués el teló: li havien gastat una broma al director i malgrat l'enrenou no mancava material.

Un empleat de la productora s'havia fet amb la targeta de l'habitació després de demanar-la a recepció. Ell no era el titular de l'habitació però com la seva cara era coneguda pel recepcionista aquest no va tenir inconvenient en facilitar-li. Després va venir la resta.

Oficialment la història no ha passat. L'hotel vol mantenir la discreció dels seus clients i es nega a explicar el que ocorre a l'interior dels seus murs. L'Ajuntament coneix l'existència de la broma "de mal gust" i també descarta parlar-ne. I la productora indica que després dels rodatges resulta habitual prendre el pèl innocentment al personal per eliminar les tensions acumulades durant el rodatge. "Són bromes internes de l'equip i no es van plantejar com una cosa seriosa". Per sempre més serà un secret entre l'equip de rodatge de la pel·lícula. En parlaran i ho recordaran, potser l'intentaran superar. Mentrestant a Tossa serà com si no hagués passat res i només se sentirà a dir que el 2012 van venir a filmar una pel·lícula. Com en els temps d'Ava Gardner.