El cap de llista del Partit Popular per Girona, Enric Millo, va afirmar ahir que "mentre la sanitat, l'educació o la seguretat passen aquests moments per dificultats, CiU només parla de crear unes estructures d'Estat que suposaran un malbaratament de la despesa pública i més burocràcia". Per Millo, "a Catalunya tenim un Govern i un president que han abandonat els problemes reals dels catalans i que són incapaços de fer balanç de la seva gestió, perquè en dos anys no han fet gairebé res".

En aquest sentit, va assenyalar que "el de CiU ha estat un Govern covard que no va saber donar resposta als problemes dels catalans, i va fugir convocant eleccions per portar-nos a camins d'incertesa". Segons el portaveu del PP al Parlament, "Mas ens diu ara que el separatisme i dividir la societat catalana és la solució als problemes que tenim".

Per al Partit Popular, el separatisme s'allunya dels problemes reals: "afegeix més crisi i problemes". Enric Millo també va considerar que "durant les crisis econòmiques, la inseguretat tendeix a augmentar, i que és necessari un Govern valent i no un Govern com el de CiU", que segons Millo, "s'amaga".