El Partit Popular de Girona ha situat l'advocat Sergio Santamaría en el segon lloc de la llista al Parlament. Santamaría és un militant de base crític amb la guerra a l'Iraq, això sense posar en dubte la gestió que va portar a terme el govern Aznar en els anys de majoria absoluta. També va demanar la refundació de la formació popular a les comarques gironines després de la segona derrota de Rajoy.

Els populars han expressat el seu desig continuista arreu del territori, però a Girona han fet una excepció. Encara que mantenen el cap de llista, amb Enric Millo, la candidatura aporta novetats. Sergio Santamaría nascut a Córdova, casat i amb tres fills és advocat adscrit al torn d'ofici de jurisdicció civil i penal des del 1995. Està especialitzat en violència de gènere i en jurisdicció de menors.

Santamaría va ser candidat en els últims llocs de la llista de 2004, que va suposar la pèrdua de l'escó al Congrés. Pocs mesos després, l'ara número 2 d'Enric Millo assenyalava que «assumir aquest error és l'única manera de recuperar el vot perdut», en referència a la guerra a l'Iraq.

Santamaría va tornar a participar en uns comicis el 2008, on va ser l'aspirant número 1 del Partit Popular al Senat i va aconseguir reunir poc més de 33.000 paperetes amb la creu amb el seu nom. Uns mesos després, publicava una carta a Diari de Girona on demanava la «refundació» del PP a les comarques gironines.

El regidor de Roses Manel Escobar també ha avançat posicions i ha passat de ser el número 6 en l'anterior candidatura ha ascendir al tercer lloc, just a darrere d'Enric Millo i Sergio Santamaría. Escobar és regidor del PPC a Roses des del 1999 i actualment porta l'àrea d'Economia i Hisenda. Professionalment és director financer en una empresa logística.

Qui ha perdut posicions és Laura Galiana, que havia ocupat el segon lloc en l'anterior convocatòria de 2010 i que queda relegada fins la desena posició a la candidatura. Torna a tancar la llista simbòlicament la portaveu de Girona i ara diputada al Congrés Concepció Veray.