El Servei Marítim de la Guàrdia Civil, amb base a l'Escala, ha dut a terme durant aquest any, en dades comptabilitzades fins a finals del passat mes de setembre, més de 150 actuacions que han comportat la interposició de 94 denúncies, la majoria per problemes amb la documentació i per navegar o fondejar en zones abalisades per a banyistes.

Segons va informar ahir el capità Guillermo Montanero, cap del Servei Marítim del cos de la Guàrdia Civil, la xifra que es porta comptabilitzada durant aquest 2012 és una mica inferior a la de 2011, quan al llarg de tot l'any es van acabar interposant 102 denúncies a les embarcacions a les costes catalanes.

Muntaner va explicar ahir també que un dels principals motius que poden haver originat aquest descens de les denúncies interposades pel Servei Marítim és el mal estat de la mar, sobretot en la primera meitat de l'any. "Les inclemències meteorològiques, sobretot en el primer trimestre de l'any, han impedit a tota mena d'embarcacions sortir al mar", va afirmar el capità. Montanero també va assenyalar com a un dels possibles motius les dificultats econòmiques. "També la crisi econòmica ha fet que es navegui menys pel preu del carburant", va afirmar.

Encara que normalment no es duen a terme detencions, aquest 2012 els agents d'aquesta unitat han detingut un pescador de palangre de Roses, que es va barallar amb un altre i el va deixar ferit, com a presumpte autor d'un delicte de lesions.