El dèficit del Bisbat de Girona segueix augmentant lleugerament i en el pressupost de 2011 -que acaba de donar a conèixer- ja és de 17.743,68 euros, quan l'any anterior era de 16.500. Aquests són els diners que, segons consta en el seu últim balanç d'ingressos, tenen "necessitat de financiació". El pressupost de la diòcesi l'any passat ascendia a 11,6 milions d'euros.

El Bisbat ha fet pública la seva situació econòmica davant la proximitat de la Diada de germanor que celebrarà diumenge i durant la qual demanarà ajuda econòmica per dur a terme les seves activitats, entre les quals hi ha oferir atenció a les parròquies, als preveres, diaques permanents, religiosos i religioses i laics amb missió pastoral, a les catequesis o a accions socials com les aportacions a Càritas, atendre malalts, ancians o infants i persones amb problemes d'exclusió social o habitatge, entre d'altres. En la seva carta dominical titulada "L'església contribueix a crear una societat millor", el bisbe Francesc Pardo, "aquesta diada de Germanor i la col·lecta per al Fons Comú Diocesà ajuda a fer visible i efectiva la germanor entre totes les parròquies, institucions, i la valoració de la seva missió".

El pressupost del Bisbat corresponent a l'any passat mostra que va rebre 4,2 milions en aportacions dels fidels, 3,1 dels quals provenien de col·lectes -una xifra inferior a la del 2010, quan van ser 3,3 milions-. Al costat d'aquestes aportacions, l'assignació tributària continua essent la principal font d'ingressos de l'Església gironina, amb 2,5 milions d'euros; seguida de la percepció d'ingressos corrents, 1,8 milions en concepte de serveis i subvencions públiques; d'ingressos extraordinaris que, entre d'altres, es corresponen a vendes de patrimoni i que pugen a 1,5 milions; i, finalment, per diners (1,3 milions) provinents del lloguer d'immobles i d'actius financers.

Pel que fa al capítol de despeses, el Bisbat de Girona va invertir 5,2 milions a accions pastorals i assistencials, destinant-ne 3,5 a les activitats pastorals. La conservació d'edificis i les despeses de funcionament són l'altra partida més elevada en aquest apartat, amb 3,8 milions. Per últim, la diòcesi gironina declara 66.641 euros en despeses extraordinàries.