La denúncia de l’exassessora de la Diputació Minerva Amador, a la qual ha tingut accés Diari de Girona, és descriptiva, detallada i amb un relat minuciós de com s’hauria desenvolupat el sopar d’inici de campanya en què Jaume Torramadé, presumptament, li hauria practicat tocaments i, a més, afegeix que ho hauria intentat en una segona ocasió just en el lloc on va realitzar-se l’acte inaugural.

El sopar va tenir lloc al restaurant El Teatret, la nit del 8 de novembre passat. En el transcurs de l’àpat es produeixen dos canvis en la ubicació dels entaulats que queden reflectitts en els croquis dibuixats a la denúncia. La primera perquè una part del grup surt a fumar i la segona perquè Jaume Torramadé acaba ­seient-se al costat de Minerva Amador. Aleshores «a Torramadé li mostren un vídeo de contingut sexual que ell comparteix amb les persones del seu voltant» fins que, en un moment donat, «deixa les converses que manté amb la gent que té a la seva dreta i es gira cap a mi [Amador]», segons detalla en l’escrit de denúncia interposat el 21 de novembre.

Minerva Amador esmenta en l’escrit tots els detalls del presumpte assetjament del qual hauria sigut víctima. No estalvia en precisions. Diu que Torramadé mentre li està practicant els tocaments, li comenta «que si jo vull, puc ser el que vulgui a Salt». Fins que aconse­gueix desempallegar-se’n.

El segon intent

Una vegada finalitzat el sopar, els comensals arriben davant el cafè +Cub, on va celebrar-se l’acte d’inici de la campanya, i en veure Amador que el regidor de Salt Robert Fàbregas era allà «decideixo anar amb ell, esperant que en un lloc tan visible en Jaume no vingués».

L’estratègia, segons la versió d’Amador, no hauria funcionat i després que el candidat de CiU realitzés el seu discurs «em va tornar a agafar la mà» davant «de tots els militants, càrrecs públics i interns de CiU (que en aquells moments estaven escoltant les intervencions dels diferents ponents), la meva primera reacció va ser agafar-me del braç d’en Robert» fins que «pocs segons després vaig anar desfent-me de la seva mà [de Torramadé]».

Amador indica que va tornar a Salt amb el cotxe de Fàbregas i esmenta com aquest li va manifestar que

l’assetjament va ser evident. Preguntat per Diari de Girona, el regidor s’ha negat a respondre a cap qüestió al·legant que ho farà en el jutjat. L’exassessora va parlar del cas amb el seu marit i l’endemà ho va comunicar al partit perquè tenia intenció de «deixar de treballar amb qualsevol feina relacionada» amb Torramadé després del succeït la nit anterior. Per aquesta raó va manifestar també la seva voluntat de causar baixa malgrat que li «resten encara dos anys i mig de contracte, percebent 20.000 euros l’any».

Finalment, explica que es concreta «una resolució del contracte indemnitzant-me el temps que resta per exhaurir aquest» però que no es podrà materialitzar fins dimarts 20 de novembre perquè les persones que intervenen en nom de Torramadé per mitjançar en l’assumpte necessitaven un marge de temps per estudiar-ho. El 16 de novembre Torramadé va denunciar l’exassessora per extorsió.