La selecció de natació del Japó ja s'ha interessat per poder fer una estada a la futura piscina de Lloret de Mar, que encara no està finalitzada del tot, per preparar els mundials de natació que es faran a l'estiu a Barcelona. Així ho va confirmar l'alcalde de la localitat, Romà Codina, que va destacar la importància d'aquesta instal·lació per guanyar presència en el turisme esportiu. Fonts municipals també van explicar que més d'una quinzena d'agències de viatges també han sol·licitat informació per poder oferir-ho.

"La piscina és un element importantíssim, perquè no només donarà servei a la gent de Lloret", va destacar Codina, que creu que aquesta instal·lació pot anar molt bé per a la població. En aquest sentit, va anunciar que la selecció del Japó ja s'ha interessat per poder fer una estada abans de l'estiu per preparar els mundials de natació a Barcelona. L'alcalde va destacar que les bones instal·lacions que s'estan fent han afavorit aquest interès.

A banda de la selecció nipona, segons van informar fonts municipals, més d'una quinzena d'agències de viatges que es dediquen al turisme esportiu també han demanat informació sobre la instal·lació per poder incloure-la en futurs paquets a la ciutat. En aquest sentit, Codina va destacar que "el turisme esportiu és molt important" i va posar com a exemple la piscina de Calella pel notable rendiment i ús que se li està donant. L'alcalde va matisar que en el cas de Calella la piscina també és de 50 metres de llargada, però és a l'aire lliure amb l'aigua climatitzada i està "sempre a rebentar per turisme esportiu".

La de Lloret, en canvi, és coberta i té unes passeres mòbils que li permetran generar piscines de 25 metres per a competicions. A més, Codina va explicar que tindrà una plataforma per a persones de mobilitat reduïda que podran entrar a nivell de terra i baixar.

L'alcalde va defensar que la piscina serà rendible i va explicar que en un inici s'havia previst fer una gran zona de bar a la planta superior, però finalment es farà un espai amb màquines de vending i begudes i això donarà la possibilitat de crear dues sales de fitness en aquella zona. "Això li dóna més possibilitats", va afirmar Codina. I a la part de fora, l'empresa que sigui concessionària podrà fer un aparcament o pistes de pàdel, perquè esdevingui més atractiu. "Va venir una empresa per veure la piscina, per optar a la gestió, i va dir que no era la millor piscina de Catalunya, sinó de tot Espanya", va afirmar Codina.

Segons va destacar l'alcalde, la piscina està enllestida i només cal pagar a l'empresa constructora 1,2 milions d'euros per poder recepcionar-la i llavors caldrà fer el concurs per a la seva gestió. Si no s'aproven els pressupostos, però, no es podrà recepcionar.

Codina va destacar que l'Ajuntament s'haurà de fer càrrec del manteniment i la vigilància a partir d'ara, perquè ja està acabada. Per això, va dir que com abans es pugui donar en gestió millor.