El grup Mifas, que treballa per la inserció laboral de persones amb discapacitat física a través del SIM (Servei d'Integració Mifas), va assolir 343 contractes laborals durant el passat 2012. Segons dades de la mateixa associació, d'aquests contractes, 159 han estat a l'empresa ordinària i 184 a l'empresa protegida, dels quals 117 són de llarga durada.

L'entitat va posar de manifest que a causa de la manca de subvencions per part de les Administracions, tant local com autonòmica i estatal, es va veure obligada a reajustar l'equip tècnic del Servei d'Integració Laboral.

L'experiència contra la crisi

Tot i així, Mifas ha superat els objectius aconseguits durant l'any 2011. Els responsables de l'entitat asseguren que aquesta fita ha estat possible "gràcies a l'experiència de Mifas com a referent a la província de Girona de la inserció laboral del col·lectiu de discapacitats físics que ha generat la confiança de les empreses en el nostre servei".

El servei inclou la tasca d'una prospectora laboral que recull les necessitats de l'empresa i assessora sobre la normativa legal aplicable i la tasca dels tècnics d'inserció laboral que cerquen el perfil adient per cobrir el lloc de treball. Mifas va expressar en un comunicat que "el valor afegit del nostre servei es basa en el seguiment de la inserció laboral envers la persona treballadora i l'empresa per tal d'aconseguir la consolidació en el lloc de treball".