"Santa Pau no és Girona" va ser l'argumentació del regidor d'Hisenda, Narcís Feixas (Units per Santa Pau-AM), en el darrer ple extraordinari. La constatació feia referència a la demanda convergent d'una ordenança que fes possible perdonar deutes tributaris a l'Ajuntament a canvi d'hores de treball. Tot i que Feixas i tota la resta de l'equip de govern d'UpSP-AM van decidir estudiar la possibilitat de l'ordenança, la proposta va generar un debat sobre la desigualtat en el nivell d'humiliació que pateix una persona que ha de treballar per l'Ajuntament per eliminar deutes a Santa Pau, o ho ha de fer a Girona.

"He trobat a faltar mesures que ajudin la gent a suportar la crisi" va dir la portaveu de l'oposició convergent, Esther Badosa. Tot se?guit va proposar "hi ha ajuntaments grans que han creat una ordenança que permet equiparar el deutes tributaris, amb hores de treball". Va precisar que la possibilitat només està permesa a persones amb una situació econòmica difícil avalada pel Consorci de Benestar Social.

Va ser quan Narcís Feixas va respondre "quan va sortir la notícia de la proposta d'aquesta ordenança a Girona, vaig considerar que l'aplicació podria ser considerada una humiliació a Santa Pau". Va afegir "a Santa Pau, on tothom es coneix, és més complicat per això la vaig descartar". Després va preguntar "ho faríeu de treballar per pagar deutes públics a Santa Pau?".

La resposta dels regidors convergents va ser afirmativa i a més van puntualitzar que demanar deutes també és una feina ?desagradable. En aquest moment, Esther Badosa va argumentar que "també sabem que hi ha gent del poble que va a Càritas a buscar menjar. Va demanar una fórmula perquè la gent pugui treballar a canvi dels deutes i, des del seu grup, van precisar que hi ha feines de reparació de camins, que ningú les veu i, en conseqüència, no suposen cap humiliació.

Des de l'equip de govern, van constatar l'existència de veïns que quan se'ls reclama la taxa del cotxe, diuen "si vols emporta't el cotxe". Després de precisar que tot i ser petit a Santa Pau hi ha situacions fora de la normalitat, Feixas va indicar que no tenia cap problema a estudiar la possibilitat d'activar l'ordenança de la condonació de deutes tributaris per treball. Va precisar que hi ha poca gent que deu tributs. Va afegir que l'Ajuntament procura solucionar les situacionns de deute de manera amistosa.

L'Impost de Béns Immobles

Dins del context de mesures per facilitar la crisi, Esther Badosa, va recordar l'aplicació del 10% de l'IBI decretat pel govern estatal. Va assenyalar l'existència d'ajuntaments que havien fet estudis per reduir el càrrecs impositius. Va indicar que es tractava d'obtenir els mateixos ingressos sense tant de perjudici per als contribuents. Va valorar que un increment del 5%, hauria estat millor que el 10% aplicat. "Per empatia amb els veïns, ens hagués agradat un esforç", va dir. També va criticar la puja d'un 3,5% del rebut de l'aigua i va acusar l'equip de govern d'afavorir les segones residències. Badosa només va estar d'acord l'augment de les taxes de la llar d'infants.

Narcís Feixas va respondre que l'Ajuntament també pateix les retallades que li provoca la Generalitat. En aquest punt va intervenir l'alcalde, Josep Companys (UpSP-AM), el qual va destacar que l'Ajuntament no ha fet cas de la recomanació d'apujar un 3,8% les escombraries, provinent del Consorci pel medi i per la salut.