Miguel Rodríguez Nogales, Miguelín, torna a estar entre reixes. El jutge de guàrdia de la Bisbal d'Empordà va enviar-lo de nou a presó preventiva després que els dies 3 i 5 de gener fos detingut per intentar entrar, presumptament, a dos concessionaris de cotxes de Mont-ras i Palafrugell. L'home, un drogodependent de 43 anys que ha passat més de mitja vida a la presó i porta gairebé tres dècades delinquint -les hemeroteques situen el seu primer arrest el 1984- frega les 100 detencions. En té més de 70 efectuades per la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra l'han detingut 9 cops des del 1999 i el CNP una desena de vegades.

Rodríguez Nogales va ser enxampat el vespre del 3 de gener quan intentava entrar a cops de roc a un concessionari a peu de l'autovia de Mont-ras per robar-hi un elevador que li havia cridat l'atenció des de fora. El van detenir i a l'endemà el jutge el deixava en llibertat amb càrrecs en considerar que una temptativa de robatori no justificava una presó provisional. Però a l'endemà mateix en feia un altre, d'intent de robatori, a un altre concessionari situat pocs metres més enllà. El detenien dilluns al matí i ahir passava de nou pel jutjat de guàrdia. En vistes la seva trajectòria, el jutge el va fer ingressar de nou a presó.

Rodríguez Nogales ha reaparegut després que l'estiu de 2010 entrés de nou a presó per complir la seva enèsima condemna de dos anys i mig de presó, també per un robatori a un concessionari, en aquest cas de Figueres. I és que l'home ha tingut sempre una dèria estranya pels cotxes que l'han dut a robar una Sarfa, la furgoneta de l'exalcalde de Platja d'Aro Anicet Clarà i a intentar marxar d'un concessionari de Girona a bord d'un cotxe de ral·li. Porta tota la vida entrant i sortint primer de correccionals -el van arribar a enviar a Valladolid quan encara era menor d'edat, i va robar-hi un cotxe per tornar al barri de Germans Sàbat i veure la seva mare- i després de presons.

Passa poc temps en llibertat abans que el tornin a enxampar, normalment per robatoris relacionats amb vehicles, i torni a la garjola. Ha actuat arreu de les comarques gironines. No li consten delictes de sang però sí atracaments a mà armada.