Compaginava els seus estudis amb una feina en una important botiga esportiva de Girona i precisament ahir al migdia es dirigia a complir amb la seva jornada laboral. No va arribar. La bescanonina Judith Escobar Robledillo, de 18 anys, va morir en un xoc frontal a la carretera del poble. Va ser a un quart de tres de la tarda quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del greu sinistre registrat en el punt quilomètric 111 de la N-141, una via que és coneguda popularment com carretera de la Vergonya després que els usuaris que la transiten de forma habitual hagin denunciat nombroses vegades les seves deficiències i perillositat.

Es desconeixen les causes que van originar l'accident entre el Peugeot 206 que duia la jove i el Chevrolet Captiva que conduïa un home que va resultar ferit lleu però el sinistre ha provocat la primera víctima mortal a les carreteres de la província. I amb ella ja són tres persones les que han perdut la vida a les carreteres catalanes des que va encetar-se l'any ara fa dotze dies.

La mort de la jove ha deixat consternada la població en tractar-se d'una persona vinculada estretament al municipi tant en l'àmbit associatiu com personal i laboral. L'única filla del matrimoni Escobar-Robledillo havia seguit l'exemple dels seus pares i estava involucrada amb la Colla Gegantera de Bescanó. També havia treballat com a monitora del casal d'estiu organitzat per l'Ajuntament i havia caminat amb el Grup Excursionista de Bescanó.

L'alcalde de la població, Xavier Soy (CiU), recorda com la darrera activitat de la jove va centrar-se a participar a la cavalcada de Reis que va celebrar-se a la població tot just fa una setmana. "Hem quedat corferits", lamenta.

L'accident d'ahir va provocar que la carretera quedés tallada fins gairebé dos quarts de cinc de la tarda. Al lloc dels fets hi van treballar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions de bombers, dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques.

Nova manifestació

La mort de la bescanonina ha motivat que, de nou, la Plataforma Carretera de la Vergonya organitzi per a avui mateix una nova marxa de protesta per reclamar millores en aquesta via. L'alcalde ja ha confirmat la seva assistència.

Ahir mateix la plataforma va penjar l'esdeveniment al seu perfil de Facebook sota el lema "Ja n'hi ha prou d'accidents, ferits i morts. Volem una carretera digna! Volem que la classe política no ens ignori".

La concentració serà a les 10 del matí a l'aparcament del supermercat Nova Venda i consistirà en una marxa lenta caminant fins a Montfullà, cosa que obligarà a tallar la carretera. La marxa finalitzarà amb un minut de silenci en record de totes les víctimes d'aquesta carretera i la lectura d'un manifest.