Els usuaris del primer TAV de la setmana del recorregut Figueres-Girona-Barcelona, que va sortir a les 6.55 de l'Alt Empordà i va arribar deu minuts abans de les vuit del matí, van patir ahir un petit ensurt quan el tren es disposava a entrar a Barcelona. Segons explicava la Cadena SER, poc abans d'entrar al pas soterrat, el comboi va haver de frenar de forma sobtada cosa que va fer que alguns dels usuaris que estaven drets caiguessin a terra, i fent també que alguns dispositius electrònics caiguessin. Tot i aquesta petita incidència, no es va registrar cap ferit i el tren va completar el recorregut sense cap problema.

Els fets van ocórrer quan el primer TAV del matí passava per la zona de la Sagrera, que es trobava actualment en obres, fet que obliga tots els combois que circulen per la zona a reduir la seva velocitat. Segons sembla, el conductor no la va baixar de forma suficient quan va arribar a la zona, fet que el va obligar a fer una frenada en sec que va sacsejar lleugerament el tren.

Segons explicaven alguns dels que viatjaven dins dels vagons, aquesta frenada brusca va provocar que alguns usuaris caiguessin a terra, i que també caiguessin alguns objectes com ordinadors portàtils o telèfons mòbils. Com a conseqüència de la sacsejarda, alguns dels afectats que van patir un cop tenien dolors d'esquena o a les cervicals.

Tot i això, també cal apuntar que no es va registrar cap queixa formal i que aquest moviment brusc no va alterar la marxa del tren. Segons van informar des de Renfe, el tren no va circular en cap cas per sobre de la velocitat permesa en aquesta zona, sinó que ho feia lleugerament per sobre de la velocitat actual i per això es va haver de fer una frenada un pèl brusca. La companyia ferrioviària també va assegurar que no havia rebut cap queixa ni cap notificació de l'incident per part de cap dels usuaris que hi viatjaven.

Com a curiositat, a bord d'aquest tren que va patir aquesta lleugera incidència hi viatjava el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que feia el recorregut de Figueres fins a Barcelona.