Sis persones més han estat detingudes a la província de Girona com a presumptes autores d'assalts a domicilis, després que ahir s'anunciés la desarticulació d'un grup que actuava a la comarca de la Selva, segons han informat avui els Mossos d'Esquadra.

La resposta policial a aquesta mena de delictes, que s'havia propagat especialment a l'àrea del Baix Empordà, s'ha saldat amb aquestes noves detencions, que es van produir entre el 16 i el 18 de gener a Fornells de la Selva (Gironès) i Blanes (Selva), han assenyalat. Dels sis detinguts ara, quatre van ser sorpresos al municipi de Fornells de la Selva quan intentaven accedir a l'interior d'un domicili. Els quatre presumptes lladres, tots veïns de Palafrugell (Baix Empordà) i de nacionalitat espanyola, són Víctor G.C., José M.B., José María M.R. i José Manuel V.G., de 22, 18, 29 i 28 anys respectivament.

Els quatre van ser sorpresos el 18 de gener per una patrulla dels Mossos d'Esquadra que vigilava la zona preventivament i, encara que van intentar fugir en un vehicle que tenien aparcat al costat de l'habitatge, van ser interceptats pels agents. Els detinguts, tres d'ells amb antecedents, van passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Les altres dues detencions van tenir lloc dos dies abans a Blanes, on els Mossos d'Esquadra van capturar dos presumptes lladres que havien accedit a l'interior d'un habitatge a través del balcó.

Els detinguts són Miloudi E.R., marroquí de 20 anys i veí de Blanes, i Jonatan P.S., espanyol de 18 anys i amb domicili desconegut. Els dos presumptes lladres van accedir a l'interior de la casa cap a les 21:30 hores i, en tenir-ne coneixement, els Mossos d'Esquadra van enviar una patrulla que va comprovar que la porta del balcó estava trencada. Un veí va informar els agents de la possibilitat que un home d'avançada edat visqués allà, de manera que els policies van entrar al domicili i van trobar Miloudi E.R. i Jonatan P.S. amagats sota el forat de l'escala de la planta baixa. Els Mossos d'Esquadra, després de comprovar que a l'habitatge no hi residia ningú des de feia temps, van procedir a la detenció dels dos presumptes lladres, que compten amb antecedents. Els dos detinguts van passar el 21 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La província de Girona ha estat escenari als últims dies de tres assalts a domicilis, l'últim diumenge passat a Pals, on un matrimoni i el seu fill van ser lligats i emmordassats per sostreure'ls 15.000 euros d'una caixa forta entre diners en metàl·lic i objectes de valor.