Unió Democràtica ha tancat ja el procés de successió de Jaume Torramadé al capdavant de la formació a les comarques grionines. L'assemblea del Comitè Executiu Intercomarcal d'Unió va escollir ahir per unanimitat Joan Cañada com a nou president de la Intercomarcal a Girona. Unió considera que "amb aquesta elecció s'obre una nova etapa en la qual primarà la comunicació, la transparència i la participació de totes les comarques en els objectius del partit".

En aquest sentit, Cañada va manifestar que "atès que no tenim res a amagar ni a ocultar, i que tots els partits estem avui sota la desconfiança de la ciutadania, a la Intercomarcal d'Unió a Girona hem de mirar d'esdevenir modèlics pel que fa a la transparència". També va afegir que "hem de ser capaços de plantejar un debat seriós i constructiu que contribueixi a traslladar el nostre missatge de forma absolutament pedagògica i clara".

En els princicpals càrrecs s'ha designat la diputada al Congrés Montse Surroca com a vicepresidenta adjunta; Xavier Dilmé, vicepresident executiu i Eduard Berloso com a secretari d'Organització.

Pel que fa als coordinadors, són Miquel Rovira, del Consell Nacional; Pere Maluquer, de Relacions Institucionals; Elena Ribera, de Càrrecs Públics; Jordi Aurich, de Comunicació; Jordi Fàbrega, d'Equips Especialitzats; Manel Toro, de Sectorials; Josep Valdera, d'Implantació, que comptarà amb Miquel Terràdez, com a adjunt.

Després que el partit destituís Jaume Torramadé de la seva direcció per haver tractat de presidir el ple de la Diputació quan s'havia apartat de les seves funcions arran de la denúncia per assetjament sexual presentada per una militant, és segur que el president entrant buscarà enllustrar la imatge d'Unió. Per aquesta raó, dins la formació es parla d'aconseguir un ampli consens que permeti a tots els territoris sentir-se part d'un projecte comú i evitar, d'aquesta manera, que es desencadenin pugnes internes desestabilitzadores.

En prinicipi, el diputat al Parlament Xavier Dilmé era el més ben posicionat per ocupar el càrrec en comptar amb un ampli suport dins la província per la seva ?dilatada experiència i el seu contacte amb les comarques, i pel fet que tingui el partit cohesionat i sigui la comarca del Baix Empordà una de les que disposa de més militància a les files democristianes. No obstant, la figura de Joan Cañada també era rellevant en tant que fins ara era el vicepresident del partit i, en l'actualitat, és el nou director general d'Administració Local.

Amb un comit´è executiu on ?figuren tots dos, en el fons, a la ?formació hi ha una voluntat de congregar el màxim de suport ?entorn del futur president a fi i ?objecte d'aconseguir un període de tranquil·litat en el partit després dels escàndols en què s'ha vist involucrat Jaume Torramadé.

La situació actual deriva la ?denúncia per assetjament sexual que una militat d'Unió va ?interposar contra Torramadé.