Durant el primer semestre del 2013, l'àrea de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, amb el suport de la Generalitat, el Consell comarcal del Pla de l'Estany, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Fons Social Europeu, ofereix activitats formatives per millorar la competitivitat empresarial. Es tracta de mòduls formatius centrats en la gestió empresarial i negoci, així com en la formació en competències lingüístiques i en competències d'internet i xarxes socials.

La formació, que s'ofereix de manera gratuïta per a tothom, suposa un total de 5 píndoles formatives i de 5 tallers, en sessions de dues hores i amb grups limitats a 40 persones -les inscripcions es fan per ordre de sol·licituds-.

Les cinc píndoles formatives són sobre finances per emprenedors, el Pla d'empresa, el control del negoci en el seu dia a dia, com fixar el preu del nostre producte o servei, i la fiscalitat de l'autònom. Pel que fa als cinc tallers s'impartirà formació sobre empresa, consum i llengua, Twitter, com aconseguir la llibertat financera, recursos lingüístics a la xarxa, i iniciació a les xarxes socials i posicionament web.