Tots els partits de l'oposició de Lloret de Mar demanen la dimissió del primer tinent d'alcalde del consistori, Josep Valls, imputat en l'operació contra la màfia russa al municipi. I és que després de la declaració de Valls, l'edil ha quedat en llibertat provisional però el jutge li manté la imputació pels delictes de suborn i prevaricació i per això, l'oposició en bloc -Millor, PSC, PPC i ICV- li demana que plegui. En cas de no fer-ho, pretenen que l'alcalde el cessi. L'alcalde es reunirà en breu amb Valls per aclarir la situació.

El cap de l'oposició de Lloret de Mar, Marc Fuertes, es va reunir ahir al matí tots els grups de l'oposició del consistori per fixar una postura clara després de la detenció del primer tinent d'alcalde del consistori, Josep Valls, en el marc de l'operació Clotilde contra la màfia russa.

Fuertes, que és portaveu del Moviment Independent per Lloret (Millor), va recordar que fa dos anys que el seu grup demana la dimissió de Valls i va remarcar que, després de la seva imputació, la resta de grups es van decidir afegir a la petició. El portaveu del Millor va avançar també que si el tinent d'alcalde no deixa les seves atribucions per voluntat pròpia pressionaran l'alcalde perquè el cessi i és que segons Fuertes volen que "entregui l'acta de regidor", va destacar.

Cal recordar que dimarts, el PSC va negar qualsevol possibilitat de moció de censura després de reunir-se amb tots els grups municipals perquè consideren que no és el moment de parlar-ne però l'ombra d'aquesta figura podria sobrevolar l'Ajuntament de Lloret després que Valls a part de ser detingut hagi quedat en llibertat amb càrrecs i si no dimitís de les seve funcions.

El tinent d'alcalde Josep Valls va ser detingut i interrogat per la Guàrdia Civil de Lloret dimarts després de la declaració del presumpte líder de la trama, Andrei Petrov, a l'Audiència Nacional dilluns passat. El primer tinent d'alcalde ha estat investigat per la seva condició de president del club de futbol de Lloret, que va rebre un patrocini de Petrov entre els anys 2007 i 2010.