Veïns de Riudellots de la Selva han organitzat un sometent particular per fer front als robatoris i successos que es poden produir al seu municipi. En concret, l'anomenen Sometent 2.0. i aprofita les xarxes socials i les noves tecnologies per muntar el dispostiu de vigilància. En concret, aprofiten les xarxes socials Facebook, el Twitter i el sistema de missatgeria Whatsapp per compartir informació i fer de vigilants. Unes dades útils per ajudar-se entre ells i també que s'enviaran als Mossos.

La idea neix del grup municipal de Solidaritat, a l'oposició, després que la seva proposta per crear una comissió de seguretat no prosperés en l'ultim ple municipal, diu el regidor Xavier López. La iniciativa ha de permetre identificar per exemple sospitosos que els veïns que viuen en zones disseminades veuen recorrent les masies i les granges de la zona i així poder evitar possibles assalts, entre d'altres. Riudellots no compta ni amb policia local ni vigilants municipals, cosa que el sometent veïnal pretén substituir.

La iniciativa que ja es troba en funcionament ja compta amb més de 110 seguidors a Facebook. Amb tot, el sistema que Lopez considera que funcionarà millor per la seva instantaneïtat és el Whatsapp, ja que enviant un missatge es podran donar informacions del lloc on acaba de passar una cosa i què ha passat. En les properes setmanes, l'edil explica que es reunirà amb els Mossos d'Esquadra per tal de col·laborar i poder enviar la informació al cos policial si es produeix qualsevol succés al municipi.

Aquest no és l'únic sometent que s'ha posat en marxa a través de les noves tecnologies a les comarques de Girona, sinó que a ?Campllong (Gironès) -municipi veí de Riudellots- els veïns a través del mòbil de masies i zones disseminades també es comuniquen a través de mòbil per donar avisos si es produeix algun fet. Aquest va néixer, recorda López, després que uns lladres van assaltar una casa i van ruixar dues dones amb benzina.