Eugenio Vasiliev, director comercial de Tez Tour Espanya, estima que durant aquest any la seva companyia portarà uns 40.000 turistes russos, ucraïnesos i bielorussos a la Costa Brava, la majoria durant l'estiu. La majorista Tez Tour va portar a Catalunya 85.000 turistes l'any 2012, dels quals 25.000 van anar a la Costa Brava. Aquest 2013, el director comercial preveu fer créixer un 60% el volum de turistes; d'aquesta manera, estima que aquest any portaran 120.000 turistes a Catalunya i 40.000 a la Costa Brava. L'Agència Catalana de Turisme i els principals operadors turístics russos que operen a les destinacions catalanes -Natalie Tours, Terramar, Tez Tours, Coral Travel i Pegas-, preveuen també que l'any 2013 el turisme procedent dels mercats emissors de la Federació Russa -Rússia, Ucraïna i Bielorússia- augmentarà el 40%. Si la tendència es confirma, s'hauria d'assolir la xifra d'1,1 milions de turistes russos a Catalunya a la fi de l'exercici.

Les anteriors dades i manifestacions es van oferir durant el cicle de vuit presentacions a vuit ciutats de la part central i sud de Rússia on el Patronat de Turisme i Lloret Turisme donen a conèixer l'oferta turística de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona entre els principals prescriptors i venedors d'agències de viatges de l'operador turístic Tez Tour. Joan Giraut, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va manifestar que "les presentacions estan sent altament profitoses, perquè estem obrint mercat a ciutats amb milers de turistes potencials que encara no coneixen la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona i, també, perquè hem constatat que els caps de venda de les agències estan molt interessats en els nostres productes turístics".

Del 2 a l'11 d'abril, hi ha programat un cicle de vuit presentacions itinerants -road shows- a les ciutats russes de Sant Petersburg, Krasnodar, Pyatigorsk, Rostov-Na-Donu, Samara, Kazan, Nizhni Novgorod i Voronezh adreçades a 620 agents de viatges de l'operador turístic Tez Tour de Rússia, a través de les quals es vol donar a conèixer l'oferta turística de la destinació entre els principals prescriptors i venedors d'agències de viatges de ciutats de l'extraradi de Moscou. Ahir al vespre va tenir lloc la primera de les presentacions a la ciutat de Sant Petersburg, a la qual van assistir vuitanta agents de viatges.

Així mateix, al Patronat de Turisme i Lloret Turisme s'hi han sumat empreses d'allotjament com ara Rigat Park & Spa Hotel, Guitart Hotels, H·TOP Hotels i Samba Hotels, i també les estacions d'esquí i de muntanya del Pirineu gironí Vall de Núria i la Molina, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Per a aquest cicle de presentacions s'ha publicat un catàleg específic de vacances de 36 pàgines dedicat principalment a la Costa Brava per distribuir entre els assistents a les presentacions. El catàleg conté àmplia informació sobre l'oferta turística de les destinacions de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar, i també de Girona, Cadaqués i Besalú. Així mateix, recull informació de l'oferta de turisme de negocis, congressos i convencions de la Costa Brava i de les estacions d'esquí.