El debat sobre la Llei de Costes organitzat ahir pel Cercle d'Infraestructures a l'Hotel S'Agaró va acabar girant, sobretot, al voltant de l'afectació d'aquesta nova normativa redactada pel govern de l'Estat sobre Platja d'Aro. La modificació de la línia delimitadora de la zona de domini públic o les esperades millores al camí de ronda nord van ser alguns dels temes que van acaparar la conferència, que va comptar amb intervencions del director general d'Urbanisme, Agustí Serra, el president del Club Nàutic Port d'Aro, Tomás Fanjul, i el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, Josep Maria Solé.

Serra va centrar la seva intervenció en repassar els punts mésrellevants de la nova llei, valorant positivament que després de tan de temps (la llei prèvia és de 1988) s'agilitzin alguns processos, si bé va lamentar que la Generalitat, tot i tenir les competències de costes, no participi en l'estipulació dels cànons que regeixen la normativa.

De la seva banda, Solé va recordar la modificació de la línia de protecció de domini públic marítimo-terrestre permetrà reactivar molta de l'activitat econòmica a primera línia de mar a Platja d'Aro, ja que els establiments deixaran de ser propietat de l'Estat, així com els habitatges. Tot i això, el regidor va advertir que el procés encara genera una inseguretat jurídica, ja que perquè aquests establiments deixin de ser de domini públic i perquè els propietaris els puguin adquirir, primer s'hauran de declarar de patrimoni nacional i encara no s'ha definit com es farà.