L'empresa Sports Assistance 2.000, SL que gestiona la piscina municipal de Santa Coloma de Farners ha presentat concurs de creditors. L'Ajuntament es va reunir ahir mateix amb representants de la companyia per tractar la qüestió i el consistori assegura que el procés "no afectarà en absolut" la instal·lació i els socis i que la voluntat de l'empresa és resoldre els problemes i continuar endavant. Ara caldrà analitzar la situació real de les finances de la companyia i buscar alguna sortida, segons es va assegurar des de l'Ajuntament.

"De moment no ens ha d'afectar en res la instal·lació", va assegurar l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, poca estona després de reunir-se amb representants de l'empresa Sports Assistance 2.000, SL, que ha presentat recentment concurs de creditors. La companyia gestiona des de l'octubre de 2009 la piscina de la localitat i actualment l'equipament ja compta amb uns 1.400 socis inscrits, segons va confirmar Solà, que creu que la gestió funciona correctament.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde va explicar que ara tot just s'ha presentat el concurs i que fins d'aquí un mes "no se sabrà la situació real del passiu" i de tot el que té l'empresa. Un cop coneguts els números complerts, caldrà buscar alguna possible solució, com refinançar el deute o assolir alguna quita per part dels creditors. De tota manera, Solà va deixar clar que "la voluntat de l'empresa és continuar". "Tenen la ferma convicció de tirar endavant", va afegir el batlle de Santa Coloma, que no vol pensar en la possibilitat que no sigui així.

De tota manera, Solà va destacar que en el cas que finalment l'empresa hagués de plegar, haurien de fer una nova concessió. "Si es donés la circumstància ens hauríem de plantejar la possibilitat de fer una adjudicació, però esperem que aquesta situació no es produeixi", va afirmar l'alcalde. "Estem convençuts que la situació es remuntarà", va afegir.

Aquesta empresa també gestiona altres centres esportius com el de Torelló (Osona), Sant Adrià de Besòs i Igualada, aquest últim amb la societat Anoia Esports, SL, on també participen Proinosa (empresa que va fer concurs de creditors). En el cas de Santa Coloma, però, la situació podria ser pitjor que a la resta de localitats on l'empresa gestiona equipaments, ja que l'Ajuntament selvatà va avalar en un milió d'euros un crèdit de 3,5 milions que l'empresa Sports Assistance 2.000, SL va demanar fa un parell d'anys, segons va confirmar l'alcalde. I, per tant, si la situació acabés anant malament, el consistori possiblement hauria de fer front a l'import que va avalar.

Segons destaca el diari El 9 Nou, que recull declaracions de l'alcalde de Torelló (Osona) sobre el concurs de creditors, l'empresa té un deute important amb els bancs, que és d'1,1 milions d'euros, i no ha aconseguit en els darrers tres mesos "renegociar les condicions financeres" i per això hauria presentat el concurs.