L'Ajuntament de Banyoles ha congelat les quotes de la llar d'infants La Balca per al curs vinent, tot i que les famílies continuaran aportant el gruix dels diners: amb un total de 172.000 euros anuals, enfront dels 88.000 que manté el Consistori.

El ple municipal celebrat dilluns va aprovar convocar la licitació de la gestió de l'escola bressol per als propers vuit anys, amb un nou contracte de quatre per valor de 324.000 euros anuals; que es podrà prorrogar quatre més, en fases de dos anys. El Consistori ha establert que l'empresa adjudicatària del servei haurà d'assumir els nou llocs de treball actuals.

Pel que fa a les quotes que hauran de pagar les famílies, s'ha fixat la inscripció en 165 euros i la taxa mensual en 171. Com a novetat, el curs vinent es posarà en marxa un nou sistema de beques per ajudar les famílies amb menys recursos econòmics. Durant el ple, el regidor d'Ensenyament, Jordi Congost, va valorar positivament el projecte educatiu de La Balca, ara al càrrec de la Cooperativa Suara, i va considerar -segons recull Ràdio Banyoles- que la licitació servirà per donar estabilitat i continuïtat al projecte. La mesura es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern -CiU i un regidor no adscrit a cap grup- i el partit de l'oposició Junts per Banyoles, mentre que ICV hi va votar en contra i la CUP s'hi va abstenir; en el mateix ple, aquesta última formació va demanar a l'Ajuntament que no prorrogui cap dels contractes de serveis externalitzats fins que no se n'hagi fet un estudi previ.