Conèixer la cultura marinera, la tasca dels pescadors i la difusió del patrimoni al voltant del mar. Aquests són alguns dels objectius que s'ha marcat el nou centre de Turisme Pesquer a Roses, que oferirà activitats innovadores al voltant del sector com ara la possibilitat de viure una jornada completa de pesca des d'una barca a alta mar. La Confradia de Pescadors, l'Estació Nàutica Roses- Cap de Creus i l'Ajuntament de Roses han sumat els seus esforços per impulsar aquesta iniciativa que vol donar un valor afegit al municipi dotant-lo de nous atractius. Les sortides es començaran a fer a partir del primer cap de setmana de juny.

Les excursions de pesca amb embarcacions d'arts menors i arrossegament que s'estan preparant oferiran la possibilitat de viure l'experiència real durant una jornada completa de pesca, de manera que es podran conèixer de prop les arts del sector així com participar en les tasques que s'hi fan.

Els pescadors es convertiran en els protagonistes de la nova oferta turística i seran els encarregats de transmetre les idees i valors per aprofundir en la tasca que fan. La Confradia serà la titular de la llicència del desenvolupament de l'activitat, l'Estació Nàutica farà de responsable de la gestió i organització de l'activitat turística i l'Ajuntament serà l'encarregat de donar el suport logístic i de recursos.

Altres activitats turístiques

El projecte també comptarà amb la implicació d'empreses locals que realitzaran les activitats comercialitzadores sota el concepte de "Roses vila marinera". A banda d'això, també es començaran noves línies de visites guiades al port de Roses i també es podrà visitar una embarcació, juntament amb d'altres que ja fa temps que es fan com són les rutes amb caiaci les relacionades amb la gastronomia i l'entorn patrimonial. La iniciativa es presentarà als agents turístics durant la propera Festa del Mar.