L'Ajuntament de Blanes va respondre ahir a través d'un comunicat la roda de premsa que va fer el president del Club d'Hoquei de Blanes, Josep Ridaura, el dimarts a la tarda i on va acusar el Govern de no pagar-li un conveni per una denúncia que havia posat a fiscalia contra l'alcalde. El consistori va desmentir que hagi actuat com a represàlia contra el club esportiu com va denunciar Ridaura i va afegir que "sembla que pretenguin amagar els resultats negatius de l'entitat" amb les acusacions. El Govern també va destacar que la darrera documentació "requerida a l'entitat per justificar la subvenció" és del passat 5 d'abril i "està en procés de revisió" abans de reconèixer-la. De fet, en aquest punt hi ha discrepàncies amb el club, perquè aquest defensa que no és una subvenció, sinó un contracte publicitari.

L'Ajuntament també va afirmar en el comunicat que "no s'ha tramitat cap" subvenció nominativa del pressupost de 2013, ja que Ridaura deia que s'havien pagat a altres entitats. Entre aquestes que encara s'han de pagar, el Govern va detallar la del club d'hoquei (42.300 €), l'escola de música (40.000 €), el Club Deportiu Blanes (12.000 €) o diverses entitats socials. A més, afirma que "els mals resultats esportius d'aquesta temporada, de cap manera, es poden atribuir a l'Ajuntament".

En referència al fet que el Blanes Hoquei Club fa tres mesos que no paga els jugadors, l'Ajuntament afirma que "no té coneixement de cap contracte laboral, ja que en les justificacions presentades per l'entitat fins aquest moment no hi consten". I recorda que les justificacions de les subvenció conveniades que presenta l'entitat fan referència a viatges d'avió, despeses d'hotels, material esportiu, edició de pancartes dels patrocinadors o arbitratges.

Finalment, sobre les irregularitats municipals denunciades a Fiscalia, el Govern assegura que les "va denunciar Ridaura i una altra persona en nom del Partit Democràtic de Blanes l'any 2010" i que han estat causa d'una investigació per determinar si es fonamenten. En aquest sentit, l'Ajuntament assegura desconèixer "en quin punt està l'expedient" i recorda que també van haver de declarar altres regidors de l'Ajuntament i tècnics municipals, a banda de l'alcalde i l'interventor.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va anar més enllà i va destacar que "per entendre tot el procés" cal remuntar-se al març de 2010 quan va fer públic un incident de Ridaura: "En un ple vaig demanar obrir un expedient informatiu per saber si el president de l'hoquei va insultar i intentar agredir dos conserges". Segons l'alcalde, la resposta que va rebre va ser "la denúncia a Antifrau i a Fiscalia". També va recordar que Ridaura li va imposar una demanda "per una suposada vulneració del seu honor i que encara està en procés de recurs de cassació". De fet, va recordar que ja han sortit dues sentències sobre aquest cas dels jutjats de Blanes i de l'Audiència de Girona que donaven la raó a Marigó, però que el cas continua obert perquè es va recórrer.

L'alcalde va explicar que a causa d'aquesta demanda va decidir "inhibir-se" de tot el que refereix al club d'hoquei i va recordar que s'ha apartat en la decisió dels horaris i també ho farà en el tema del conveni. Per últim, va afirmar que Ridaura "té problemes amb massa gent" i va recordar que, fins i tot, ha estat sancionat per la Federació d'hoquei per insultar els àrbitres.

"Mentider"

El president del Club d'Hoquei, Josep Ridaura, en tenir coneixement del comunicat va titllat Marigó de "mentider" i va assegurar que com a mínim al Recull "se li ha pagat la totalitat de la seva subvenció" i que primer s'hauria d'haver abonat el conveni del club. A més, va tornar a demanar explicacions al Govern per haver pagat 40.000 euros a l'escola de música "sense justificació, només amb una memòria de word". "No hi ha cap factura", va afegir Ridaura, que va posar-ho com a exemple per "mostrar el tracte diferent" cap al club que dirigeix. "Tota la documentació que hem presentat és la mateixa d'anys anteriors i l'interventor sempre les ha aprovat", va afirmar el president de l'entitat.

Finalment, va explicar que ha tingut coneixement d'unes paraules de l'alcalde en una reunió de Govern on va dir que "ara a Ridaura li hem de disparar al cor". Una afirmació que considera "molt greu", tot i ser metafòrica, va concloure.