Els diputats Sergi Sabrià i Teresa Jordà van denunciar a Begur que la reforma de la Llei de Costes posa en perill el litoral català. Per ERC, la modificació de la Llei de 1988 és un retrocés en la protecció mediambiental del litoral i és la clau per obrir la porta a un procés clar de privatització de les costes.

Les principals modificacions són la reducció de la franja de protecció de 100 a 20 metres, la qual cosa suposa anar en direcció contrària al que es recomana aplicar, és a dir, que la franja de protecció sigui fins a 200 metres; l'allargament de fins a 75 anys les concessions d'habitatges que estan en domini públic; les concessions per les guinguetes de platja siguin per 4 anys en lloc d'un; la creació de dues categories de platges, les naturals i les urbanes, sent aquestes últimes on hi podrà haver aglomeració de serveis; i desprotecció de 10 nuclis del conjunt de de 8.000 km de costa espanyola, entre els quals hi ha Empuriabrava i Platja d'Aro.

La diputada d'ERC, Teresa Jordà, va explicar que "a més a més, el text no compleix les directives europees, ja que ignora la gestió integrada a les zones costaneres i no té en compte la directiva Marc de l'Aigua ni la directiva marina". Jordà va afegir que "les comarques gironines tenim una economia dependent del turisme. Si ens carreguem aquest recurs essencial, ens estem carregant la gallina dels ous d'or".

Per la seva banda, el diputat Sergi Sabrià, va explicar que "és paradoxal que la reforma que s'empara en la necessitat de garantir la protecció del litoral fa exactament el contrari, en reduir l'àmbit de protecció de la Llei de Costes i reobrir un debat sobre propietats en domini públic maritimoterrestre. Així, protegeix els compradors de bona fe però no s'exigeixen responsabilitats de cap tipus als infractors". Sabrià va posar èmfasi en el fet que "ens cal una llei de Costes pròpia, ja que aquesta tongada de modificació de lleis bàsiques que afecten l'ordenació i la protecció del territori és estratègicament tan greu que abona encara més els motius per fer possible que Catalunya sigui independent".