La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona va acordar donar suport al Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar en l'acció que han dut a terme de presentar un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'Ordenança de civisme i convivència ciutadana de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

La Junta Directiva de la Federació considera que l'ordenança és "desmesurada" i que com expressa el Gremi de Lloret en el contenciós vulnera preceptes constitucionals i imposa obligacions i càrregues als titulars d'establiments. "És una ordenança que busca culpables de les accions que duen a terme els turistes d'aquest municipi i obliga als seus empresaris turístics a fer d'autoritats policials, prevenint-los que si no ho fan els imposaran sancions", destaca la Federació.

La Federació assegura que són conscients que "s'han viscut situacions desagradables, que han ofert una mala imatge del municipi", però creu que "no hi ha motiu perquè es culpabilitzi" als empresaris turístics, "obligant-los a prendre mesures com evitar el balconing de forma que impliquin accedir a l'interior de l'habitació dels seus clients". Una mesura que creuen que "afecta la intimitat dels clients" i que "no és lògica" perquè no està permès per la Constitució.

Finalment, la Federació destaca que "els empresaris turístics de Lloret no són culpables de les accions que porten a terme els turistes" i que "no se'ls pot obligar a que estiguin alerta de tot el que fan els seus milers de visitants". Conclouen que si fan aquesta tasca es crea "un ambient de desconfiança".