"Han estat 18 anys apassionants, molt més quan vam estar al govern però també a l'oposició, que és una tasca molt necessària que s'ha de fer". Així valorava d'entrada la seva etapa a l'Ajuntament de Llagostera el regidor Lluís Postigo, que des del 1995 ha estat al consistori tant d'alcalde com de regidor a l'oposició. Una etapa que donarà per conclosa en el proper ple municipal, que se celebrarà el 29 de maig. Postigo va argumentar que després de 18 anys treballant al consistori és el moment de deixar-ho, i que ha decidit fer-ho a mig mandat per donar temps als seus successors per preparar el terreny de cares a les properes eleccions.

Des de 1995, Postigo ha estat dos mandats i mig a l'oposició (1995-99; 2007-11 i 2011-13) i dos com a alcalde (1999-03 i 2003-07). A més, durant aquests anys també ha estat conseller comarcal i diputat al Parlament de Catalunya per ICV en la seva etapa d'alcalde.

Precisament en aquesta època va ser quan el seu nom es va projectar més, gràcies a la seva lluita contra la línia elèctrica que havia de creuar les Gavarres. "A qui mirava més tothom era a l'alcalde. Feia de portaveu de l'Ajuntament i del sentiment del poble. El que feia jo no tenia cap mèrit, era el portaveu d'un grup de persones", afirmava l'encara regidor, recordant aquella lluita. En aquest sentit, també afirmava que alguns el van criticar perquè consideraven que s'havia aprofitat d'aquesta fama per fer el salt al Parlament de Catalunya, tot i que li restava importància.

De fet, Postigo va afirmar que "per la gent a qui li agrada la política, ser regidor i alcalde al teu ajuntament és al màxim al que pots aspirar". "És molt diferent el coneixement que tens de les coses, la proximitat que et dóna el càrrec al poble. Com a diputat del Parlament potser hi ha gent que et vota però que ni tan sols et coneix", explicava.

La renúncia es farà oficial al ple que se celebrarà dimecres que ve. A més de Postigo, també deixarà el càrrec el número dos de la llista, Esteve Barceló, que va ser tinent d'alcalde durant els vuit anys del govern d'Entesa i que en el darrer mandat també va ser regidor. Tot i que el relleu es farà oficial després de la renúncia d'ambdós, Postigo ja va avançar ahir el que afirma que és un secret a veus, que el seu successor en el càrrec serà David Parron.