Els alcaldes no reben comunicació oficial que el parc professional de Bombers que cobreix la seva zona estarà tancat sinó que se n'han assabentat, majoritàriament, a través dels mitjans de comunicació. Els mateixos bombers són els que han començat a avisar els alcaldes dels municipis als quals donen cobertura i els alerten que tenir les instal·lacions tancades suposarà un increment del temps de resposta així com menys capacitat operativa del cos. En canvi, el delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, assegura que "per deferència" ha alertat els alcaldes on hi ha el parc professional a través de missatges o trucades per dir-los que està tancat. Tot i això, relata que a vegades la programació dels parcs és "justa" i que pot passar que malgrat una previsió d'obertura, si falta algú, es tanqui.

Fonts dels bombers destaquen que per ells i com mana la llei, l'alcalde és la màxima autoritat en matèria de protecció civil i consideren que aquestes autoritats haurien de saber quan es tanca un parc.

El tancament d'aquests equipaments d'emergència és un fet que s'ha produït des de fa dos diumenges, quan les instal·lacions de la Pera i la d'Hostalric no van poder obrir per manca de personal. En tots dos casos, hi va faltar una tercera persona perquè els parcs poguessin estar operatius, tal com estableix la legislació.

El tancament de parcs és la conseqüència d'una protesta que porta a terme el cos d'emergència des del cap de setmana i consisteix a deixar de fer hores extraordinàries i així denunciar la situació que viu el cos. En aquests moments hi ha tots els parcs de la Regió de Girona sumats a la protesta i també, els seus caps. Ballesta destaca que ara mateix s'està enmig d'un conflicte laboral i que hi ha la voluntat de resoldre'l.

Ahir es va produir el tancament d'un dels parcs de la Regió de Girona fruit de la protesta, el de la Vall d'Aro. Els dos bombers que hi havia van haver de traslladar fins el de Lloret de Mar, on faltaven efectius. Una situació que es pot repetir en altres municipis on hi ha parcs professionals de bombers en els propers dies, ja que per ara, els bombers protesten deixant de fer hores extra de forma indefinida. Tot i això, si el servei ho requerís, per exemple per un gran incendi, el cos assegura que no deixarà el territori desatès.