Dos vols van haver de ser cancel·lats ahir a l'aeroport de Girona (un de sortida i un d'arribada) a causa de la vaga que té lloc a França fins demà. La situació es repetirà avui una altra vegada amb el vol Girona-París que ha de sortir a les 7.10 del matí i amb el París-Girona que hauria d'arribar a les 10.50. La vaga a l'Estat francès va afectar també diversos trens, situació que es repetitrà avui i presumiblement demà.

Ahir el Talgo Lorca-Montpeller finalitzava el trajecte a Portbou i els viatgers del tram Portbou-Montpeller van ser traslladats per carretera des de Figueres fins al destí, mentre que el Trenhotel París-Barcelona i viceversa va ser suprimit en tot el seu recorregut i els clients disposaven de servei d'autobús.

Avui, el Talgo Montpeller-Cartagena iniciarà el seu recorregut a Portbou i els viatgers del tram Montpeller-Portbou seran traslladats per carretera des del seu origen fins a Barcelona, el mateix que ocorrerà dijous dia 14. El Talgo Lorca-Montpeller finalitzarà avui el seu trajecte a Portbou i els viatgers del tram Portbou-Montpeller seran traslladats per carretera des de Figueres fins al seu destí.

Per la seva banda, el servei d'enllaç París-Figueres-Vilafant acabarà el seu recorregut a Perpinyà i el Figueres-París també iniciarà el seu recorregut en aquesta ciutat francesa.

Els altres dos serveis de TAV Figueres-París i París-Figueres no circularan avui, i el Trenhotel París-Barcelona i viceversa ha quedat suprimit en tot el seu recorregut i els clients disposaran com ahir d'un servei d'autobús. Durant la vaga, els trens regionals de la línia R-11 (Barcelona-Portbou per Girona) inicien i acaben el seu recorregut a Portbou.

Renfe va recordar que és completament aliena a aquesta vaga i lamentava en un comunicat les molèsties que hagi pogut provocar la protesta, a la vegada que recomana als seus clients la consulta de qualsevol possible incidència a través del seu telèfon d'atenció i reserves. També ha establert el reemborsament del 100% de l'import del bitllet per als clients que desisteixen del seu viatge o el canvi de la data del viatge sense costos per als viatgers que decideixin aquesta opció.

A més, fins a 33 vols, entre sortides i arribades, s'han cancel·lat entre Barcelona i França. Segons informa Aena, hi havia programats 79 enllaços entre els dos països.

L'aturada també afecta un vol d'anada i un de tornada entre Girona i França. La vaga pot tenir més afectacions a altres vols que hagin de travessar l'espai aeri francès.