L'Ajuntament de Bescanó ha donat llum verd a exposar a informació pública el projecte d'obres de reconstrucció del conjunt de l'estació del Carrilet Girona-Olot al municipi. Aquesta és una obra que tan sols haurà de tirar endavant si finalment s'executa l'enderroc de l'edifici, una acció que la Comissió de Patrimoni de Girona va autoritzar l'any passat davant l'estat de "deixadesa lamentable" que presenta.

L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, va aclarir que el projecte aprovat en junta de govern el passat mes d'abril forma part del pla especial per poder dur a terme la reconstrucció, però que tan sols serà necessari si finalment es fa l'enderroc.

El projecte, que es va redactar al 2010, compta amb un pressupost d'execució de 277.704,44 euros. A partir de la seva publicació al Butlletí Provincial, que s'ha fet aquesta setmana, s'ha obert un període d'un mes en què els interessats podran formular les al·legacions i reclamacions que considerin pertinents.

L'estació del Carrilet va ser descataloga l'any passat com a Bé Cultural d'Interès Local, després que Patrimoni comprovés l'estat en què es troba l'immoble. Aquest tràmit va significar l'autorització per enderrocar l'edifici i construir-ne un de nou i igual a l'original al costat, en una zona de propietat municipal. Tot i aquest informe favorable, es va posar el condicionant que es realitzessin plànols i fotografies per assegurar que la nova estació que es construeixi sigui idèntica a la que actualment encara continua en peu.

La possibilitat que l'immoble es pogués acabar tirant a terra ja va generar fa uns anys oposició dins del municipi, i el grup d'Entesa per Bescanó va arribar a recollir fins a 1.700 firmes en contra de la mesura i a favor d'unes obres de rehabilitació.

El consistori haurà de decidir ara si considera oportú que s'enderroqui aquesta infraestructura, amb el cost afegit que suposa posteriorment fer-ne la reconstrucció, o bé aposta per fer una remodelació de l'immoble. De moment, Soy no va voler avançar si finalment es farà la reconstrucció i va afirmar que l'aprovació del projecte és tan sols un tràmit.